Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nema političkih aktivnosti'

Saudijske vlasti u Meki rastjerale prosvjednike protiv Asada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saudijske vlasti brzo su rastjerale stotine hodočasnika iz Sirije koji su u nedjelju pokušali održati prosvjed u blizini Meke na kojem su tražili odlazak sirijskog predsjednika Bashara al-Assada s vlasti i prosvjedovali zbog neuspjeha međunarodne zajednice u zaustavljanju krvoprolića u Siriji.

Saudijska Arabija zabranjuje bilo kakve političke aktivnosti tijekom godišnjeg hodočašća u Meku na kojem se ove godine okupilo oko tri milijuna muslimana iz cijelog svijeta.

Pročitajte i ovo Tisuće ljudi prosvjedovale u Tel Avivu za dogovor o puštanju talaca - 1 Nemiri Veliki prosvjed u Tel Avivu: Tisuće na ulicama traže prekid rata, puštanje talaca i pad vlade Prosvjed vatrogasaca na Trgu svetog Marka u Zagrebu - 3 Oglasile se i sirene VIDEO/FOTO Sve je gorjelo na prosvjedu vatrogasaca: "Ovo tako dalje ne može"

Prosvjednici su u nedjelju u zoru išli mašući zastavama sirijskih pobunjenika prema mostu Jamarat istočno od Meke dok nije pristigla saudijska policija i zapovijedila im da se raziđu, rekao je jedan svjedok.

>> Hodočasnici obavljaju zadnji obred tijekom hadža

Prosvjednici su se brzo razišli i nestali među tisućama hodočasnika koji se nalaze na tom području a u incidentu nitko nije ozlijeđen, rekli su svjedoci.

Iako predvodi arapska nastojanja da se Assad izolira i podržava sirijske pobunjenike logistički i novčano, Saudijska Arabija želi osigurati da hadž ostane lišen politike. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene