Obavijesti Video Pretražite Navigacija
projekt raznolikosti

Saudijska Arabija pokrenut će 2018. izgradnju divovskog "grada zabave"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saudijska Arabija pokrenut će 2018. izgradnju divovskog "grada zabave" zahvaljujući lokalnim i stranim ulaganjima u okviru projekta raznolikosti njezina gospodarstva koje jako ovisi o nafti, najavio je kraljev sin i drugi u nasljednom redu.

Zona jugozapadno od glavnog grada Saudijske Arabije Rijada ugostit će "najveći kulturni, sportski i zabavni grad u kraljevini, izjavio je sin kralja i ministar obrane Muhamed ben Salman kojega citira službena novinska agencija Spa.

Pročitajte i ovo Mohammed bin Salman Nema pravde SAD potvrdio imunitet saudijskom princu u slučaju brutalnog ubojstva novinara: "Novac je ipak na prvom mjestu" Dolazak zarobljenika u Saudijsku Arabiju OSLOBOĐENI IZ ZATOČENIŠTVA VIDEO Snimka dolaska zarobljenika iz Rusije u Saudijsku Arabiju: Među njima bio je i Prebeg. Dnevnik Nove TV doznaje kad se točno vraća u Hrvatsku

"Jedinstven u svijetu, grad zabave imat će površinu od 334 četvorna kilometra", dodao je on, što odgovara približno triput površini Pariza.

Grad će nuditi "brižno odabrane kvalitetne aktivnosti", među kojima safari i divovski zabavni park, nabrojio je Ben Salman.

Ugostit će i sportska natjecanja i automobilske utrke. Obuhvaćat će i restorane i hotele kako bi privukao turiste u ono što je nazvao "središtem futurističkih avantura".

Kamen-temeljac grada zabave položit će se 2018., a projekt će se službeno inaugurirati 2020.

Javni investicijski fond kojim predsjeda bit će glavni ulagač pored "elite velikih lokalnih i stranih ulagača". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene