Obavijesti Video Pretražite Navigacija
5200 poginulih

Tuga i očaj stanovnika: Satelitske snimke prikazuju razmjere katastrofe u Libiji

Satelitske snimke pokazuju razmjere katastrofe u Libiji - 8
Satelitske snimke pokazuju razmjere katastrofe u Libiji - 8 AFP
Aktualno Galerija Satelitske snimke pokazuju razmjere katastrofe u Libiji - 8 Satelitske snimke pokazuju razmjere katastrofe u Libiji - 8 Foto: AFP Satelitske snimke pokazuju razmjere katastrofe u Libiji - 7 Satelitske snimke pokazuju razmjere katastrofe u Libiji - 7 Foto: AFP Satelitske snimke pokazuju razmjere katastrofe u Libiji - 6 Satelitske snimke pokazuju razmjere katastrofe u Libiji - 6 Foto: AFP Satelitske snimke pokazuju razmjere katastrofe u Libiji - 5 Satelitske snimke pokazuju razmjere katastrofe u Libiji - 5 Foto: AFP +3 Satelitske snimke pokazuju razmjere katastrofe u Libiji - 4 Galerija 1/8 >>
Planet Labs PBC objavio je satelitske snimke koje prikazuju razmjere katastrofe u Libiji.

Broj poginulih u poplavama u istočnom libijskom gradu Derni porastao je na 5200, rekao je u utorak glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova istočne libijske vlade, dok ravnatelj bolnice kaže da je 2200 mrtvih.

Podaci su trenutno proturječni. Ravnatelj bolnice u Derni, Mohamad al-Kabisi rekao je Reutersu da je u poplavama život izgubilo 2200 ljudi. Nije bilo moguće provjeriti te podatke iz neovisnih izvora.

Spasioci i dalje tragaju za tijelima poginulih u poplavama, rekao je glasnogovornik istočne libijske vlade Tarek al-Haraz. Al-Haraz je rekao da je četvrtina grada uništena ili odnesena u more.Derna je najteže pogođena poplavama nakon snažne oluje na istoku Libije. Za vrijeme oluje urušile su se dvije brane.

Pročitajte i ovo Smiljana Srnec vratila se kući na liječenje - 1 osuđena zbog ubojstva Smiljana Srnec vratila se kući u Palovec, puštena je iz zatvora

Dvije vlade pretendiraju na vlast u Libiji. Jedna je na istoku, a druga ima sjedište u Tripoliju na zapadu zemlje.

Satelitske snimke pokazuju razmjere katastrofe u Libiji - 8 Satelitske snimke pokazuju razmjere katastrofe u Libiji - 2 Foto: AFP

Satelitske snimke pokazuju razmjere katastrofe u Libiji - 8 Satelitske snimke pokazuju razmjere katastrofe u Libiji - 7 (Foto: AFP)

Satelitske snimke pokazuju razmjere katastrofe u Libiji - 8 Satelitske snimke pokazuju razmjere katastrofe u Libiji - 8 (Foto: AFP)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene