Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SAD razmatraju opcije

Ubojita pomoć - Obama će Ukrajini poslati oružje?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SAD je optužio Rusiju da vodi rat u Ukrajini, ali je dosad isključivao mogućnost slanja oružja vlastima u Kijevu.

Vojno zapovjedništvo NATO-a i dužnosnici američke administracije namjeravaju podržati slanje obrambenog oružja ukrajinskim snagama koje se bore s proruskim separatistima na istoku Ukrajine, objavio je New York Times u nedjelju.

Pročitajte i ovo Napad na Odesu Brojne štete VIDEO Raketni napad na Odesu: Četiri osobe su poginule, puno je ozlijeđenih, gori dvorac Harryja Pottera Njemačka policija Istraga je u tijeku Dvojica Ukrajinaca izbodena u trgovačkom centru u Njemačkoj: Ubio ih Rus

Predsjednik Barack Obama još nije donio odluku o slanju "ubojite pomoći", ali njegova administracija spominje tu temu zbog ponovnog izbijanja sukoba između Kijeva i separatista koje podržava Rusija, izvješćuje dnevnik.

Glavni zapovjednik NATO-a, američki general Philip Bredlove, sklon je slanju obrambenog oružja ukrajinskim snagama, a državni tajnik je otvoren za raspravu, po Timesu.

SAD je optužio Rusiju da vodi rat u Ukrajini, ali je dosad isključivao mogućnost slanja oružja vlastima u Kijevu.

'Putin je kao Milošević, Ukrajina je kao BiH'

Bijela kuća ograničava američku podršku na "nesmrtonosnu pomoć" koja uključuje zaštitne prsluke, medicinsku opremu i radare za detektiranje minobacačke pucnjave.

"Iako smo usredotočeni na traženje rješenja diplomatskim putem, neprestano procjenjujemo druge opcije kako bi se stvorio prostor za rješenje krize putem pregovora", kazala je za dnevnik glasnogovornica Vijeća nacionalne sigurnosti Bernadette Meehan. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene