Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Britanski kolumnist:

'Putin je kao Milošević, Ukrajina je kao BiH'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Službenici EU dozvoljavaju da im se u vlastitom dvorištu ponovi Bosna. Probudi se Europo', poručuje kolumnist britanskog Guardiana.

Timothy Garton, kolumnist Guardiana u svom je tekstu povukao paralelu između trenutačnih zbivanja u Ukrajini i agresije na BiH koja je počela 1992. godine.

Pročitajte i ovo Ukrajinska protuzračna obrana Uz veliku pomoć raznih režima Rusija niže pobjede na bojnom polju: Situacija u Ukrajini je očajna, sprema se nova velika ofenziva Vladimir Putin "Oni vode hibridni rat" Putin otkrio da jača nuklearne snage: "Na najvišem smo stupnju pripravnosti..."

'Vladimir Putin je Slobodan Milošević. On je za nekadašnji Sovjetski savez jednako grozan, ali mnogo moćniji. Kao i Milošević, Putin je u Ukrajini spreman koristiti sva sredstva koja ima na raspolaganju kako bi dobio ono što želi. U ratu kojeg je poveo protiv Zapada, on se služi jakim vojnim snagama, cyber ratovanjem, ekonomskim ucjenama, propagandom, dobro financiranim medijima koje drži pod svojom kontrolom, tajnim operacijama, ali i vojnim avionima koji nadlijeću Europom i mogli bi ugroziti civilne letove', objavljeno je u Guardianu.

Kolumnist navodi da je Putin iza vela laži i obmana krenuo u stvaranje para-države u Ukrajini koja će biti pod njegovom kontrolom. 'Dok je Europa preokupirana događanjima u Grčkoj, njezini službenici dozvoljavaju da im se u vlastitom dvorištu ponovi Bosna. Probudi se Europo. Ako smo naučili nešto iz naše povijesti, onda trebamo zaustaviti Putina', piše Garton te dodaje da nedužni civili svakodnevno ginu u ukrajinskom gradu Mariupolu.

Na istoku Ukrajine 30 ubijenih, borba za strateški važan grad

Garton smatra da će Putin na kraju izgubiti, ali da će najviše na gubitku zapravo biti građani Rusije. 'Ali prije nego ovaj diktator napusti poziciju još će krvi biti proliveno', zaključuje kolumnist Guardiana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene