Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Genadij Timčenko

SAD Istraga o pranju novca vodi do bliskog Putinovog suradnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američko tužiteljstvo pokrenulo je istragu protiv bliskog suradnika ruskog predsjednika Vladimira Putina zbog navodnog pranja novca, objavio je u četvrtak Wall Street Journal.

Po njegovu članku, Ured državnog odvjetnika SAD-a za istočni dio New Yorka istražuje je li ruski milijarder i Putinov suradnik Genadij Timčenko prebacivao sredstva stečena koruptivnim radnjama kroz američki financijski sustav.

Pročitajte i ovo Predsjednik Ruske federacije, Vladimir Putin znakovi pregrijavanja Je li za Putina najgore prošlo ili ga tek čeka? "Tu su svi simptomi pregrijavanja..." Vladimir Putin novi krug sankcija Ovaj potez EU-a razbjesnit će Putina: Ostat će bez milijardi eura, čeka se odgovor Kremlja

Tužitelji istražuju transakcije u kojima je Gunvor Group, tvrtka koju je utemeljio Timčenko, kupovala naftu od ruskog Rosnefa i prodavala je trećim stranama.

Australski premijer poručio Putinu: 'Neće moći izbjeći razgovor na ovaj ili onaj način'

U tekstu se navodi da su transakcije realizirane prije nego što su SAD u ožujku uvele sankcije protiv nekih ruskih pojedinaca i kompanija zbog ukrajinske krize, ali bi se moglo raditi o pranju novca ukoliko su sredstva zarađena nezakonitom prodajom državne imovine i resursa, uključujući naftu.

Timčenko je jedan od prvih ruskih poslovnih ljudi protiv kojih su SAD uvele sankcije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene