Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kremlj je šokiran

'Napadi na Rusiju usredotočuju se na vođu države, samog Putina'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kremlj je u četvrtak optužio SAD da je otvaranje istrage za pranje novca protiv bliskog suradnika Vladimira Putina zapravo napad na ruskog predsjednika.

Istraga protiv Genadija Timčenka, suosnivača trgovačke kuće Gunvor, koji je i na popisu osoba pod sankcijama zbog ukrajinske krize, vjerojatno će još pojačati napetosti između Rusije i Zapada, koje su ionako na najvišoj razini od prestanka Hladnog rata.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Predsjednik Ruske federacije, Vladimir Putin znakovi pregrijavanja Je li za Putina najgore prošlo ili ga tek čeka? "Tu su svi simptomi pregrijavanja..."

Putinov predstojnik za odnose s javnošću Dmitrij Peskov rekao je novinarima da Kremlj nije upoznat s ikakvim pojedinostima 'i jedino što možemo izraziti je šokiranost'.

'Ono što se događa u raznim 'sankcijskim akcijama' teško je objasniti, a vrlo često je upereno izravno protiv Putina', rekao je. 'Ovo je samo još jedan primjer toga - iako ne znam koliko je ta informacija pouzdana - kako se napadi na Rusiju usredotočuju na vođu države, samog Putina'.

SAD: Istraga o pranju novca vodi do bliskog Putinovog suradnika

Volga grupa, holding koji objedinjuje Timčenkovu poslovnu imovinu, priopćila je da on ne zna ni za kakvu istragu protiv njega.

'Genadij Timčenko nije dobio nikakvu obavijest od američkih pravosudnih tijela o ikakvoj istrazi njegovih aktivnosti. Timčenko oduvijek vodi svoje poslovne aktivnosti strogo u skladu sa zakonom i najvišim standardima poslovne etike', stoji u priopćenju Volga grupe. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene