Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nuklearni test

OZBILJNE PRIJETNJE KIM JONG-UNU 'Sjeverna Koreja platit će visoku cijenu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SAD i Južna Koreja upozoravaju da će Sjeverna Koreja platiti visoku cijenu zbog nuklearne probe početkom mjeseca.

Zamjenik američkog državnog tajnika Anthony Blinken u posjeti je Južnoj Koreji, gdje se založio za oštrije sankcije protiv Pjongjanga. No, ključno će biti hoće li i Kina, koja je najveći saveznik Sjeverne Koreje, podržati takav stav.

'Složili smo se kako je potreban vrlo jasan i snažan odgovor međunarodne zajednice na ono što Sjeverna Koreja radi', kazao je Blinken na početku sastanka u Seulu.

Blinken je naveo da Seul i Washington po tom pitanju blisko surađuju s Vijećem sigurnosti UN-a. Ministar vanjskih poslova Južne Koreje Yun Byung-se je rekao da je vrijeme da se međunarodna zajednica ujedini kako bi se Sjeverna Koreja suočila sa posljedicama zbog nuklearne probe.

Pročitajte i ovo Ministarstvo obrane Južne Koreje objavilo fotografije na kojima se vidi kako sjevernokorejski vojnici obnavljaju oštećena stražarska mjesta - 3 Raskinut vojni sporazum FOTO Rastu tenzije na poluotoku: Sjevernokorejski vojnici obnavljaju stara stražarska mjesta na granici Projektil Obustavljen sporazum Svjetski mir pod velikim je upitnikom: "Povući ćemo vojne korake"

'Ovo je - Sjeverna Koreja protiv međunarodne zajednice', istaknuo je južnokorejski ministar.

Sjeverna Koreja objavila je da je 6. siječnja testirala hidrogensku bombu, a iako su mnogi i stručnjaci i vlade skeptični oko tih tvrdnji, štogod da je Pjongjang testirao, samo je korak bliže da ostvari svoje prijetnje prema SAD-u, piše AP.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene