Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Russia Today

Preokret nakon Putinove presice: Ruska televizija počinje emitirati u hrvatskom susjedstvu - "Naći ćemo vas, draga"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavna urednica medijske grupe Rusija sevodnja Margarita Simonjan najavila je da će od sljedeće godine televizija Russia Today biti emitirana u Republici Srpskoj, odnosno cijeloj Bosni i Hercegovini.

Kazala je kako će se emitirati program na srpskom jeziku, a sve se pokrenulo nakon jučerašnje maratonske konferencije za medije ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Njega je tijekom konferencije novinarka ATV-a pitala kada će u tom entitetu biti pokrenuti ruski programi. Putin je odgovorio kako će zamoliti kolege da vide što po tom pitanju mogu učiniti i može li pokrenuti ruska televizija u Bosni i Hercegovini. Već danas je isto najavljeno iz ruske medijske grupe.

"Šteta je što nema ruskih medija tamo, RT tamo nije prihvaćen, zar ne? Pitat ću kolege s RT-a i VGTRK-a (Sveruske državne televizijske i radiodifuzne kompanije) da vide što mogu učiniti", rekao je Putin.

Simonjan je rekla i da će se ruska strana potruditi da mlada novinarka koja je postavila to pitanje, nagodinu u svojem domu dobije sve što je potrebno.

"Sljedeće godine pokrećemo emitiranje programa na srpskom jeziku koje do sada nikada nije postojalo. Naći ćemo vas, draga, i pobrinuti se da vam na televizoru bude sve namješteno, da sve potrebne antene budu povezane", poručila je Simonjan na televiziji Rusija 1, piše Klix.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene