Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavljen spot

VIDEO Evo kako rusko ministarstvo obrane nagovara ljude da idu u rat: "Ti si muškarac, budi muško!"

Novačenje ruskih vojnika
Novačenje ruskih vojnika Foto: Screenshot/Ministarstvo obrane Rusije
Rusko ministarstvo obrane objavilo je spot u kojem nagovara ljude da idu u rat u Ukrajini.

Novi spot ruskog ministarstva obrane potiče muškarce da preispitaju kakvi su muškarci i kakve karijere žele imati.

Za primjer onih koji bi svoju karijeru trebali graditi u vojsci izabrali su zaštitara u trgovini, osobnog trenera u teretani i vozača taksija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Aktivirana uzbuna VIDEO Što je misteriozan bljesak iznad Kijeva? Oglasila se i NASA

"Jesi li zaista sanjao o tome da budeš branitelj te vrste?", "Leži li ovdje tvoja snaga?", "Jesi li zaista želio odabrati taj put?", pitanja su koja postavljaju u videospotu trojici muškaraca koje prikazuju i kao naoružane vojnike.

"Ti si muško", "Ti si muškarac, budi muško!", poručuju uz poziv: "Služi pod ugovorom. Mjesečna plaća od 204.000 rublja" (cca 2275 eura, op.a.).

Novim spotom Moskva priprema novu akciju novačenja.

Bit će teško izbjeći vojni rok

Ranije je objavljeno da je ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao zakon o stvaranju jedinstvenog registra vojnih obveznika i uvođenju elektroničkih sudskih poziva.

Po novom, bit će iznimno teško izbjeći vojni rok, a sankcije su drastične. Kremlju jača vojsku prije očekivane ukrajinske protuofenzive u nadolazećim tjednima.

Pročitajte i ovo Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev Zveckanje oružjem Južna Koreja razmišlja o slanju oružja Ukrajini, Medvedev odmah zaprijetio: "Pitam se što bi taj narod rekao da vidi..."

Pozivaju muškarce, a oni koji se ne pojave u roku od 20 dana suočit će se s nizom ograničenja - uključujući zabranu upravljanja motornim vozilima, kupnju i prodaju nekretnina te dobivanje bankovnih kredita.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene