Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove optužbe

Rusija tvrdi da je odbila napade na pomorsku bazu i na Krim: Ruski ministar u posjetu Ukrajini

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Rusija je objavila da je odbila ukrajinske napade na pomorsku bazu u Novorosijsku na Crnom moru te na Krimu.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da su ukrajinske bespilotne letjelice rano ujutro napale bazu ruske mornarice u blizini crnomorske luke Novorosijsk, glavnog čvorišta za ruski izvoz i da su odbili sve napade. 

Pročitajte i ovo Poplave u Sloveniji Stanje se polako smiruje FOTO/VIDEO Poplave prouzročile najveću štetu u povijesti Slovenije: Poplavni val tijekom noći dolazi u Hrvatsku

Kaspijski naftovodni konzorcij koji ukrcava naftu na tankere u Novorosijsku rekao je da je luka privremeno zabranila kretanje svih brodova. Kažu da njezini objekti nisu oštećeni i da se utovar nafte nastavlja. 

Rusija također tvrdi da je srušila 13 ukrajinskih bespilotnih letjelica koje su napadale poluotok Krim. Nema izvještaja o žrtvama ili šteti.

Pročitajte i ovo Novac, ilustracija - 1 Građani iznenađeni Inflacija nas guši, ali postoji i jedna stvar po kojoj smo - najbolji: "To je ekstra nevjerojatno"

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu posjetio je Ukrajinu kako bi pregledao trenutačno stanje na bojištu, priopćila je vojska. Dobio je najnovije informacije o situaciji na fronti i zahvalio je zapovjednicima i vojnicima na uspješnim ofenzivnim operacijama u Lymanu na istoku zemlje. 

Predstavljeno mu je švedsko borbeno vozilo pješaštva CV-90, koje su ukrajinski vojnici u povlačenju napustili. Šojgu je posljednji put posjetio bojišnicu krajem lipnja nakon neuspjele pobune ruske paravojne skupine Wagner koja se borila zajedno s ruskim snagama u Ukrajini.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene