Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najveća razmjena

Rusija i Ukrajina razmijenile stotine ratnih zarobljenika: Jedna država odigrala ključnu ulogu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Rusija i Ukrajina razmijenile su stotine ratnih zarobljenika u najvećem pojedinačnom oslobađanju zarobljenika od ruske invazije u veljači 2022. godine.

Rusija i Ukrajina u srijedu su razmijenile stotine ratnih zarobljenika prema dogovoru postignutom uz pomoć Ujedinjenih Arapskih Emirata, prenosi AP news

Ukrajinske vlasti priopćile su da se 230 ukrajinskih ratnih zarobljenika vratilo kući u prvoj razmjeni u gotovo pet mjeseci. Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da je 248 ruskih vojnika oslobođeno prema naporima Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Neki od Ukrajinaca bili su u pritvoru od 2022. Neki od njih sudjelovali su u bitkama za grad Mariupol.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na području Samobora Provalio u dva poduzeća i ukrao hrpu kozmetike, a onda je shvatio da to treba nekako prevesti...

Iz UAE još nije stigla potvrda ovog događaja, koji inače održavaju bliske poslovne veze s Moskvom od početka ruskog rata protiv Ukrajine. 

U međuvremenu, Rusija je rekla da je oborila 12 projektila ispaljenih na jednu od njezinih južnih regija koje graniče s Ukrajinom. 

"Situacija u pograničnom gradu Belgorodu koji je granatiran rano jutros i dalje je napeta", rekao je regionalni guverner Vjačeslav Gladkov na Telegramu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene