Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Čim ih ugledaju'

Rusija naredila gađanje novog cilja na području pod kontrolom IS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusko zrakoplovstvo u srijedu je izvelo "masovne napade" bombarderima dugog dometa i krstarećim projektilima na ciljeve skupine Islamska država diljem Sirije, a odsad će gađati i kamione-cisterne koji prevoze naftu u područjima pod kontrolom IS-a čim ih ugledaju, rekao je zapovjednik ruskih vojnih operacija u Siriji general Andrej Kartapolov.

Agencija RIA Novosti citirala je Kartapolova koji je rekao da su napadnuti ciljevi u pokrajinama Raqqi, Idlibu i Deiru al-Zoru, preciziravši da su bombarderi SU-34 prvi puta izveli napade na naftna postrojenja pod kontrolom IS-a. Za srijedu je, po agencijskoj vijesti, bilo planirano 100 zračnih napada, od kojih je do 13 sati izvedeno 59, pri čemu je uništeno 149 terorističkih ciljeva.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jedanaestero pritvorenih "Jeste li sigurni?" Rusija ne vjeruje da je za pokolj u Moskvi odgovorna Islamska država, prstom upiru na drugu stranu Napad na koncertnu dvoranu u Moskvi Spašavali goli život Svjedoci o paklu koji su prošli u dvorani u Moskvi: "Svi su vrištali, svi su trčali. Bilo je strašno, poput noćne more"

"Danas je donesena odluka da zrakoplovi ruske vojske moraju gađati kamione-cisterne koji prevoze naftu i druge proizvode u područjima pod nadzorom IS-a čim ih ugledaju", rekao je ruski general, kako ga je prenijela agencija Interfax.

ISLAMISTI NAPADE DOČEKALI SPREMNI Obitelji poslali prema drugom 'glavnom gradu' IS-a

Kartapolov je ustvrdio i da su ruski zrakoplovi dosad već "uništili" 500 kamiona-cisterni, ali nije rekao kojim terorističkim skupinama su oni pripadali, IS-u ili nekim drugima.

"Posljednjih su godina IS i druge ekstremističke skupine na područjima pod svojom kontrolom uspostavili ono što mi zovemo 'naftovodom na kotačima', rekao je, ustvrdivši da su kamionima-cisternama dosad prevezene tisuće tona nafte do rafinerija u Iraku, čiji velik dio je također pod vlašću IS-a.

IS nadzire većinu naftnih polja u Siriji, osobito u pokrajini Deiru al-Zoru, pa prodaja naftnih proizvoda predstavlja važan dio prihoda te džihadističke organizacije, po nekim procjenama i do 1,5 milijuna dolara na dan i to uz razmjerno nisku cijenu od 45 dolara za barel. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene