Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otišli na 'sigurno'

ISLAMISTI NAPADE DOČEKALI SPREMNI Obitelji poslali prema drugom 'glavnom gradu' IS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema najnovijim informacijama džihadisti su prije napada na Pariz bili spremni na kontranapad. Nekoliko dana prije nego su izvršili napad u Parizu, borci Islamske države počeli su napuštati svoje središte i regrutni centar u sirijskom gradu Raqqa te krenuli put Mosula u Iraku.

U Raqqi, "glavnom gradu" skupine Islamska država u Siriji, u tri dana napada francuskih i ruskih zrakoplova poginula su 33 džihadista, a deseci su ranjeni, objavio je u srijedu AFP, pozivajući se na podatke Sirijskog opservatorija za ljudska prava (SOHR).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čuvaju im leđa DRAMATIČNA SNIMKA Kurdi promašili, no Francuzi spasili dan i raznijeli jureće vozilo-bombu Slika nije dostupna U KOORDINACIJI SA SAD-om KREĆE NAPAD NA SRCE KALIFATA Trideset tisuća boraca u jurišu na Raku

Donedavno nezamisliva suradnja Francuza i Rusa, čija se vizija sudbine sirijskog predsjednika Bašara al-Asada dijametralno razlikuje, posljedica je krvavih napada na Pariz i rušenja ruskog putničkog zrakoplova iznad Sinaja, događaja za koje je odgovornost preuzeo IS.

OBAVJEŠTAJNA SLUŽBA OBJAVILA 'Ubijen je glavni organizator pariških napada'

U francuskim i ruskim zračnim napadima na skladišta oružja, vojarne i kontrolne točke u Raqqi i okolici u protekla 72 sata "ubijena su 33 pripadnika IS-a, a deseci su ranjeni", izjavio je za AFP Rami Abdel Rahman, direktor SOHR-a, koji razmjerno mali broj poginulih tumači činjenicom da su se džihadisti pripremili na napade i sklonili na sigurno pa su na otvorenom ostali samo stražari koji paze na skladišta streljiva i druge objekte.

Rahman je također rekao da su obitelji mnogih stranih džihadista napustile Raqqu i krenule prema Mosulu, "glavnom gradu" IS-a u Iraku, koji procjenjuju "sigurnijim".  (M.G. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene