Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rupel najavio novu diplomatsku notu Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski ministar vanjskih poslova reagirao je na izvješća slovenskih medija da hrvatska općina Buje 'prodaje slovensku zemlju' na lijevoj obali Dragonje, najavom nove diplomatske note.

'Riječ je doista o jednostranim postupcima i protiv njih ćemo prosvjedovati', izjavio je Rupel za središnji dnevnik
RTV Slovenije, komentirajući tvrdnje Joška Jorasa, Zmaga Jelinčiča i nekih drugih slovenskih nacionalističkih čelnika da hrvatske vlasti u općini Buje 'sistematski' prodaju privatnim vlasnicima, hrvatskim državljanima, parcele na lijevoj obali Dragonje koje Ljubljana drži 'spornima' i vodi ih u svojem fondu za poljoprivredna zemljišta i šume.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Slika nije dostupna Rupel očekuje brzo popravljanje štete od objave diplomatske bilješke

Te su tvrdnje u ponedjeljak prenijeli državni radio i televizija,
te dnevni list 'Delo', ističući da bi slovenska vlada trebala
reagirati.

Predsjednik slovenskog fonda za poljoprivredna i šumska zemljišta Sergej Daolio kojega Jelinčič, Joras i Marjan Podobnik optužuju da ne reagira na 'jednostrane hrvatske poteze' izjavio je za RTV Sloveniju da očekuje izvješća i naputke slovenske vlade i premijera Janeza Janše.

Dimitrij Rupel u ponedjeljak je za dnevnik RTV Slovenija komentirao i izvješće iste televizije da je Hrvatska bez
konzultiranja sa Slovenijom prije tjedan dana postavila oznake koje upozoravaju na blizinu državne granice i to u blizini slovenskog graničnog prijelaza Topolovec u Istri.

Rupel je izrazio nezadovoljstvo postavljanjem tabli, rekavši da se granica ne smije obilježavati kad dogovora o granici još nema, te najavio da će Ljubljana to prenijeti hrvatskoj strani.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene