Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čuli neobičnu buku

Rudari tri sata prije nesreće tražili da izađu van

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čileanski rudari su tri sata prije nesreće u kojoj su ostali zaroljeni 69 dana u oknu čili neobičnu buku i zatražili dopuštenje za izlazak.

Dopuštenje su 33 rudara tražila samo 3 sata prije urušavanja rudnika, a uprava im nije dopustila izlazak, rekao je jedan zastupnik u parlamentu. Carlos Vilches, zastupnik iz većinske Neovisne demokratske unije koji je ujedno i član povjerenstva koje istražuje uzroke nesreće, poziva se na svjedočenje jednog od tridesettrojice rudara, Juana Illanesa, koji je primljen u bolnicu u Copiapu nakon izlaska iz površinu.

Pročitajte i ovo Požar u Čileu Vjetar pogoršava situaciju VIDEO Golemi šumski požari u Čileu gutaju sve pred sobom: Najmanje 19 poginulih, više od 200 nestalih Slika nije dostupna 'Dođe mi da se zakopam u rupu' Sjećate se rudara koji su 69 dana proveli pod zemljom? Za to nitko nije kriv!

>> VIDEO: Pogledajte kako su tekla izvlačenja rudara

>> VIDEO: Kako su rudari kratili dane zatočeništva

>> VIDEO: Rudari se vraćaju na mjesto nesreće

>> VIDEO: Jedan dan u životu čileanskog rudara

'Rekao mi je da su u 11.00 sati začuli veoma jaku buku. Htjeli su izaći, ali im to nije bilo dopušteno. Misle da je to bio propust vlasnika i upravitelja rudnika. Razum je nalagao da rudari izađu iz okna, ali uprava je postupila kao da je sve u najboljem redu', rekao je zastupnik. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene