Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ako smo dali obećanje...'

Rohani: Iran će se držati nuklearnog sporazuma ako isto učine i svjetske sile

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran će poštivati okvirni nuklearni sporazum ako se svjetske sile budu držale svog dijela dogovora, rekao je u petak iranski predsjednik Hasan Rohani.

"Mi ne varamo. Mi nismo dvolični", rekao je Rohani u obraćanju koje je uživo prenosila televizija. "Ako smo dali obećanje... onda ćemo se i ponašati u skladu s njim. Naravno, to također ovisi o drugoj strani i njezinom poštivanju obećanja."

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna"

Sporazum postignut u četvrtak nakon osam dana pregovora u Švicarskoj otvara put za postizanje sveobuhvatnog rješenja koje bi odagnalo strahove Zapada da Iran želi napraviti atomsku bombu, a Iranu bi zauzvrat bile ukinute gospodarske sankcije.

Svijet zadovoljan nuklearnim dogovorom s Iranom, ali bez euforije

Dodao je da su svjetske sile sada prihvatile da Iran obogaćuje uran na svom vlastitom tlu čemu su se ranije protivili tvrdeći da to predstavlja prijetnju regiji.

"Danas je dan koji će ostati u povijesnom sjećanju iranskog naroda", rekao je Rohani.

"Neki misle da se moramo boriti protiv svijeta ili predati svjetskim silama. Mi kažemo da nije nijedno od toga, postoji treći način. Mi možemo imati suradnju sa svijetom", istaknuo je iranski predsjednik. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene