Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čišćenje, Pranje, Posluživanje...

Restoran u kojem se račun plaća - RADOM!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan restoran u Španjolskoj nudi svojim gostima da svoj obrok plate - radom!

Izvrstan potez u vrijeme recesije su učinili voditelji jednog restorana u Španjolskoj. Oni su, naime, omogućili svm nezaposlenim osobama koje žive ispod granice siromaštva da dobiju obrok koji mogu platiti posluživanjem, čišćenjem ili pranjem, piše Euronews.

Julia Gonzales, čistaćica koja je ostala bez posla prije dvije godine često koristi tu mogućnost. Ona nakon deserta odijeva svoju pregaču i ide do kuhinje kako bi radom platila svoj ručak. 'Mislim da je to super i sviđa mi se. Otkako sam ovdje, puno sam optimističnija, a i stekla sam puno novih prijatelja. Svi se držimo zajedno i potičemo jednio druge', kazala je.

>>
Napojnica koju će pamtiti do kraja života...

Restoran je dio socijalnog kluba, a polovica jela se poslužuje kao dio programa razmjene rada. 'Pučke kuhinje moraju odigrati društvenu ulogu. Ovaj restoran ima drugačiji princip. Sve je usmjereno na to da se ljudima vrati i ojača samopouzdanje. Oni samo žele poboljšati svoj svakodnevni život', kazao je Xavier Casas, voditelj restorana.

Inače, u prvom tromjesečju ove godine broj nezaposlenih ljudi u Španjolskoj je dosegla 6.200.000, a više od pola njih je bez posla duže od godinu dana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Ilustracija neočekivani trošak Nema dalje: U restoranu joj naplatili prazan tanjur, stiglo objašnjenje vlasnika Teona Mango Večera od 402 eura Turistkinja koja je za 402 eura "pojela pola mora", ima novu objavu o računu s Hvara: "Ono kad tvoja objava napravi kaos na Balkanu"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene