Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POLICAJCI-PLJAČKAŠI

Objavljena snimka filmske pljačke na autocesti Banja Luka-Gradiška

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Banjalučka televizija ATV objavila je snimku nadzorne kamere na kojoj se vidi kako petorica pripadnika Specijalne policije Republike Srpske na autocesti sudjeluju u pljački.

Regijom je odjeknula vijest da su pripadnici Specijalne policije RS-a uhićeni zbog sumnje da su izveli spektakularnu pljačku na autocesti Banja Luka - Gradiška kada su presreli vozilo 'Sector securityja' UniCredit banke iz Zagreba i ukrali 300 tisuća eura.

Pljačka se dogodila 22. rujna prošle godine, no krivci su uhićeni ovih dana. Trojici pripadnika Specijalne policije Republike Srpske sud je odredio jednomjesečni pritvor, a specijalno tužilaštvo očekuje istu mjeru za još dvojicu uhićenih.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o genocidu Vučić: ''Molio sam ljude u Republici Srpskoj da još jednom razmisle o svim svojim odlukama i potezima'' Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja"

Filmsku pljačku snimila je nadzorna kamera iz blindiranog vozila 'Sector securityja'. Vidi se kako se njihov kombi zaustavlja, a ispred njega stiže automobil s pljačkašima čija se vrata otvaraju dok je još u pokretu. Izlaze četvorica naoružanih i maskiranih muškaraca. Kundakom puške razbijaju staklo automobila koji je bio u pratnji kombija i dvojicu muškaraca, pod prijetnjom oružjem, izvlače iz vozila.
 

Pucalo se automatskim puškama i 'zoljama'

Pljačkaši izvode i vozača i suvozača iz blindiranog kombija dok muškarci iz vozila u pratnji leže na autocesti pod nadzorom naoružanih razbojnika. Lopovi uzimaju novac nakon bježe svojim automobilom.

U pucnjavi u kojoj su korištene automatske puške i raketni bacač, a ranjen je jedan zaposlenik 'Sector securityja'.

Dok je trajala pljačka, nijedno vozilo nije prošlo autocestom. Automobil kojim su pobjegli pljačkaši pronađen je nakon dva dana, sakriven u šumarku, nedaleko od mjesta Cerovljani, gdje se pljačka i dogodila. Navodno, lopovi ga nisu zapalili strahujući da će ih odati dim paljevine. Upućeni kažu da im je to, ipak, bila greška jer su ključni DNK tragovi pronađeni upravo u automobilu, javlja ATV.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene