Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Želi promjene

Erdogan sablaznio svijet: 'Hitlerov sustav bio je efikasan'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski predsjednik poručio je kako je Njemačka iz vremena diktatora Adolfa Hitlera, primjer efikasnog predsjedničkog sustava.

Predsjednik Turske, Recep Tayyip Erdogan želi promijeniti Ustav svoje zemlje kako bi predsjednik imao izvršne ovlasti, a ne ceremonijalne kao sada. U tom je kontekstu kazao da je predsjednički sustav za vrijeme nacističke Njemačke bio efikasan.

Pročitajte i ovo Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama Turski predsjednik Tayyip Erdogan Pregovori o pristupanju u zastoju Erdogan: "Bude li potrebno Turska bi se mogla razići s Europskom unijom"

'Već postoje primjeri toga u svijetu. To možete vidjeti i na primjeru Hitlerove Njemačke. I nakon toga je bilo primjera u mnogim drugim državama', rekao je Erdogan i zapanjio svijet.

Erodgan je osnovao vladajuću stranku AKP, te uz pomoć njihovih glasova u parlamentu pokušava promijeniti Ustav.

Opozicija se slaže da su promjene Ustava koji je stupio na snagu poslije puča iz 1980. godine, potrebne, ali ne podržavaju uvođenje predsjedničkog sustava za kojeg se zalaže Erdogan. Strahuju da bi to moglo staviti previše moći u ruke jednog autoritarnog lidera, javlja RT.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene