Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srbija pokreće financijsku istragu

Ratku Mladiću i njegovoj obitelji prijeti oduzimanje imovine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odbjeglom haaškom optuženiku Ratku Mladiću i njegovoj rodbini prijeti oduzimanje imovine u Srbiji, ali i u Makedoniji i možda još nekim zemljama

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Prema RIA-i Ako joj se zaplijeni imovina, uzvratit će istom mjerom: Rusija na raspolaganju ima 288 milijardi dolara imovine! Vladimir Putin Povod nije jasan Putinov misteriozni zahtjev: Osigurao sredstva i naredio da krene potraga

Srbijansko državno odvjetništvo će odrediti pokretanje financijske istrage protiv Mladića i njegovih rođaka zbog kaznenog postupka koji se vodi za ubojstvo oko 1.800 Bošnjaka u Srebrenici.

>> 'Srbija je učinila dosta u potrazi za bjeguncima, ali malo se vidi'

>> Skriva li Darko Mladić dokaze o ocu Ratku?

'Mladiću i njegovim rođacima prijeti oduzimanje imovine u Srbiji, ali i u Makedoniji, i moguće još nekim zemljama. Riječ je uglavnom o nekretninama. Na udaru će se prvo naći novac, koji je zaplijenjen u dosadašnjim pretresima objekata gdje žive članovi njegove obitelji. Riječ je o iznosu koji premašuje 150 tisuća eura', rekao je neimenovani izvor novinarima srpskog Blica.

Istraga se odnosi i na kuću obitelji Mladić u i na obiteljski stan njegova sina Darka u Beogradu, a financijskom istragom bit će obuhvaćeno i poduzeće čiji je vlasnik Darko Mladić.

Dodaje se kako će se pod istragom naći obiteljsko imanje u Makedoniji gdje Mladići imaju nedovršenu kuću, a tražit će se i istraga o imovini Mladićevih rođaka u Bosni i Hercegovini. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene