Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Epidemija

'Rat protiv ebole još nije dobiven'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koordinator UN-a za borbu protiv virusa ebole, dr. David Nabarro u ponedjeljak je u Sierra Leoneu upozorio da je borba protiv epidemije u zapadnoj Africi "rat koji još nije dobiven" i mogao bi potrajati još pola godine.

Na konferenciji za novinare održanoj u Freetownu dr. Nabarro je izrazio žaljenje što su brojne zrakoplovne tvrtke privremeno prekinule zračne linije prema zemljama u kojima je broj zaraženih virusom najveći što, kako je istaknuo "znatno otežava i čini gotovo nemogućom" misiju UN-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izvan kontrole Kronologija najopakije bolesti današnjice Slika nije dostupna Ebola stigla na Balkan U Makedoniji je umro Britanac za kojeg se sumnja da je bio zaražen ebolom!

"Radimo u izvanrednim uvjetima kako bismo što prije iskorijenili ovu bolest", rekao je Nabarro, istaknuvši kako se epidemija ebole i dalje širi u mnogim dijelovima zemlje".

Prema posljednjim podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) do 20. kolovoza na području zapadne Afrike virus ebole odnio je 1427 ljudskih života od 2615 prijavljenih slučajeva.

Lijekom protiv gripe liječit će ebolu?

"Borba protiv ebole nije samo borba, to je rat koji zahtijeva učinkovit angažman cijelog svijeta. Nadam se da će sve završiti za šest mjeseci. Hoćemo li dobiti ili izgubiti ovaj rat? Mogu vam samo reći da ga još nismo dobili", kazao je novinarima britanski epidemiolog, izrazivši žaljenje što su neke zrakoplovne tvrtke odlučile obustaviti letove za Freetown, Monroviju i Conakry, što otežava posao i nastojanja humanitarnih radnika UN-a da onamo pošalju osoblje, dopreme lijekove i medicinsku opremu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene