Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još uvijek nema potrebne dokumentacije

Rasprava o Ganićevom izručenju odgođena na 13. travnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbija traži Ganićevo izručenje za zločine počinjene na pripadnicima bivše JNA u Sarajevu 1992. godine.

Osnovni sud u Londonu odgodio je raspravu o zahtjevu Srbije da joj se izruči ratnog člana predsjedništva BiH Ejupa Ganića, potvrdila je u četvrtak Ganićeva kći Emina koja također boravi u Londonu i koja treba sudjelovati u obrani svog oca pred britanskim pravosuđem.

Pročitajte i ovo Kaja Kallas Ima ih još Rusija izdala tjeralicu za estonskom premijerkom: "Ovo je samo početak" Gužva na St. Pancrasu posljedica Brexita Gradonačelnik upozorio: "Nove kontrole Europske unije izazvat će kaos!"

U izjavi za lokalne medije u BiH ona je kazala kako je londonski sud u četvrtak trebao razmatrati srbijanski zahtjev za Ganićevo izručenje, no donešena je odluka da ta rasprava bude odgođena za 13. travnja. Razlog za odgodu je to što srbijansko pravosuđe još uvijek nije dostavilo dokumentaciju koja je sudu potrebna kako bi razmatrao zahtjev za izručenje.

'Fiktivni slučaj'

'Tog materijala još nema i nije stiglo ništa meritorno za proces', kazala je Emina Ganić. Od srbijanskog pravosuđa očekivalo se dostavljanje dokaza koji bi potvrdili da je Ganić u Velikoj Britaniji uhićen na temelju pravno utemeljenih optužbi.

Emina Ganić ustraje na tvrdnji kako je uhićenje njezina oca 'fiktivni slučaj' te da srbijansko pravosuđe zbog toga namjerno odugovlači s potrebnom procedurom. Prema postojećim zakonskim odredbama na kojima sud u Londonu zasniva cijeli slučaj, maksimalni rok do kojega se može čekati dokumentacija iz Srbije je 45 dana, pa je stoga i određen rok od 13. travnja do kada treba povesti raspravu o eventualnom izručenju.

Ejup Ganić uhićen je u londonskoj zračnoj luci Heatrow 1. ožujka na temelju tjeralice koju je za njim raspisala Srbija tereteći ga za navodne ratne zločine počinjene na pripadnicima bivše JNA u Sarajevu u svibnju 1992. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene