Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Radikali od Vlade traže objašnjenje kako je uhićen Tolimir

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi Odbora za obranu i sigurnost srbijanskog parlamenta iz Srpske radikalne stranke (SRS) zatražili su utorak od predsjednika tog tijela Skupštine Srbije Ivice Dačića da pozove ministre policije i obrane te šefa Sigurnosno-informativne agencije (BIA) na podnošenje izvješća o tome gdje je i kada uhićen haaški optuženik Zdravko Tolimir.

Zastupnička skupina SRS podnijela je utorak i zahtjev da se glasa o nepovjerenju srbijanskoj vladi zbog, kako je navedeno, "laži i obmane da je Tolimir uhićen na teritoriju Republike Srpske".

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

Zamjenik predsjednika Šešeljeve SRS Tomislav Nikolić, koji je i šef njihove zastupničke skupine, rekao je da je Tolimir "uhićen u Novom Beogradu, i da je stan u kojemu se krio bio mjesec dana pod prismotrom".

Predsjednik oporbene Demokršćanske stranke Srbije (DHSS) Vladan Batić također je u utorak od Vlade Srbije zatražio da objasni "famu oko uhićenja bivšeg generala Vojske RS Zdravka Tolimira".

- Svi optuženi moraju biti u haaškom Tribunalu, ali se građane ne smije lagati o uhićenju. Jasno je bilo da je Tolimir uhićen u
Beogradu, rekao je Batić na konferenciji za novinstvo i dodao da je građanima potrebno objašnjenje gdje, kada i kako je uhićeni haaški optuženik Tolimir.

Zdravko Tolimir u ponedjeljak je pred Haaškim tribunalom kazao da je uhićen u Srbiji čiji je državljanin, a zatim nezakonito prebačen u Bijeljinu, potom u okolinu Bratunca, gde je sniman u blizini vojnih i policijskih objekata. Potom je, kako tvrdi, preko Bijeljine prebačen u Banju Luku, gdje su mu dužnosnici Ministarstva pravde nudili pogodnosti za obitelj prihvati li da je državljanin Republike Srpske ( RS), objavljuju beogradski elektronični mediji.

Prema podacima MUP-a Srbije i MUP-a Republike Srpske, nekadašnji šef sigurnosti Vojske RS Zdravko Tolimir uhićen je u 31. svibnja , na granici između Srbije i Republike Srpske.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene