Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sporazum o prekidu vatre

Oglasio se Putin, prvi put nakon predaje Armenaca

Putin
Putin Foto: Reuters
Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u srijedu da je Rusija u kontaktu sa svim stranama sukoba u Gorskom Karabahu te je poručio kako Moskva očekuje postizanje mirnog rješenja, izvijestile su novine Vedomosti.

Vladimir Putin je na sastanku s kineskim ministrom vanjskih poslova Wang Yijem rekao kako Rusija očekuje postizanje mirnog rješenja u Gorskom Karabahu, navodi Reuters. Putin je također rekao da ruske mirovne snage čine sve kako bi zaštitile civile. "U vrlo smo bliskom kontaktu sa stranama u sukobu (...) Nadam se da možemo postići deeskalaciju i mirno rješenje problema", kazao je Putin.

Pročitajte i ovo Đuro Sessa, sudac Vrhovnog suda Stigle i čestitke Hrvatski sudac izabran za predsjednika velike međunarodne udruge: "Ovo je priznanje i hrvatskom sudstvu"

Nekoliko minuta ranije, glasnogovornik Kremlja Dmitri Peskov nije mogao ništa reći o sporazumu o prekidu vatre, sklopljenom uz posredovanje ruskih mirovnih snaga, koji su objavili armenski separatisti u Gorskom Karabahu i Azerbajdžan.

Pročitajte i ovo Ilustracija U kritičnom je stanju "Naše su misli s njom": Jedna od najotrovnijih zmija napala dostavljačicu, hitno je prevezena u bolnicu

"Trenutno nemam nikakvih detalja", rekao je na dnevnom brifingu. U utorak je objavljeno da su etnički Armenci u azerbajdžanskoj odcijepljenoj regiji Gorski Karabah pristali na ruski prijedlog o prekidu vatre, 24 sata nakon što je Azerbajdžan započeo ofenzivu za povratak kontrole nad enklavom u kojoj su poginuli deseci i ozlijeđene stotine.

Pročitajte i ovo PU oduzela velike količine oružja, streljiva i minoeksplozivna sredstva PU koprivničko-križevačka Ulov policije: Pronađena pozamašna količina oružja, streljiva i minoeksplozivnih sredstava

Azerbajdžan je započeo svoju operaciju protiv Gorskog Karabaha u utorak nakon što su neki od njegovih vojnika ubijeni u, kako je Baku rekao, napadima iz planinskog područja, koje je Azerbajdžan izolirao.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene