Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavit će vojnu pomoć

Putin brani Asada: Da ne podržavamo Siriju, bilo bi gore nego u Libiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin stao je u utorak u obranu svoje strategije pružanja potpore sirijskom predsjedniku Basharu al-Assadu, odgovarajući na kritike Washingtona zbog nedavnog slanja vojne opreme i ruskih vojnika na sjever Sirije.

Putin je također poručio da bi izbjeglički val koji zapljuskuje Europu bio i veći kada ne bi pomagao Siriji.

Pročitajte i ovo Dan nakon terorističkog napada u Moskvi u Rusiji je dan žalosti Ubijeno 143 ljudi U Rusiji dan žalosti nakon terorističkog napada: SAD tvrdi da Ukrajina nije bila uključena Vladimir Putin Ukrajina odbacila optužbe Putin u teror umiješao Ukrajinu: "Napadači su bježali prema granici, čekao ih je prolaz"

"Podržavamo sirijsku vladu u borbi protiv terorističke agresije, ponudili smo joj i nastavit ćemo joj pružati tehničku vojnu pomoć", rekao je Putin u Dušanbeu, govoreći o ugovorima o isporuci oružja Damasku.

Washington zadnjih dana optužuje Rusiju da jača svoju vojnu nazočnost u Siriji, točnije luci Latakiji, uporištu sirijskog režima.

'Rusija razmješta tenkove i priprema izdvojenu zračnu bazu'

Američki dužnosnici smatraju da Rusija u Latakiji gradi "modernu zračnu bazu", navodeći kao primjer gradnju montažnih zgrada, postavljanje tornja kontrole leta, iskrcavanje desetaka vojnika, topova i tenkova.

Rusija službeno u Siriji ima samo logističku opremu u luci Tartus, drugom Assadovom uporištu. Putin je ponovno pozvao na uspostavu međunarodne koalicije protiv Islamske države, koja bi uključivala Siriju i Irak.

"Kada Rusija ne bi podržavala Siriju, situacija u toj zemlji bila bi još gora nego u Libiji i izbjeglički val bio bi još veći", rekao je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene