Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prebacuje se u Europu!

Prvi udarac SAD-a: Amazon izbacio WikiLeaks sa svog servera!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SAD je zadao prvi udarac WikiLeaksu, nakon što je Amazon.com otkazao uslugu davanja servera za ovu stranicu koja je nanijela veliki udarac američkoj administraciji objavom povjerljivih diplomatskih depeša.

Pretpostavlja se da je Amazon to učinio zbog snažnog političkog pritiska. Zbog toga su u srijedu gotovo cijeli dan bile nedostupne stranice WikiLeaksa.

Pročitajte i ovo Prosvjed za Juliana Assangea Oslobodite Juliana Assangea Osnivač WikiLeaksa nije došao pred suce, prosvjednici traže njegovo oslobađanje: "Julian Assange je heroj" Julian Assange suđenje Assangeu Uspoređuju ga s Navaljnim, a sad počinje njegova posljednja bitka: "Život mu je ugrožen u zatvoru, a ako ga izruče - umrijet će"

Do gašenja servera je došlo nakon što je utjecajni senator i čelnik odbora za nacionalnu sigurnost, Joe Lieberman, pozvao američke kompanije da bojkotiraju WikiLeaks.

WikiLeaks je odgovorio na svom Twitter profilu: 'WikiLeaks izbačen sa servera Amazona! Toliko o slobodi govora u zemlji slobodnih. Fino, naši dolari se sada troše na zapošljavanje ljudi u Europi'.

>> WikiLeaks: Sarkozy naljutio Saudijce prilikom posjeta

>> Engdahl: Objava 'sramotnih' brzojava je opravdanje za rat

Do ovog razvoja situacije je došlo nakon što su u SAD-u prevladala ogorčena mišljenja o Julianu Assangeu, osnivaču WikiLeaksa, pa se čak govorilo i da ga treba ubiti. Amazon.com nije htio komentirati svoje odnose sa WikiLeaksom niti jesu li oni prisilili WikiLeaks da traže novi server.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene