Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razmijenili darove

Predsjednica papi Franji darovala poseban poklon

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja boravi u prvom službenom posjetu Vatikanu, razgovarala je s papom Franjom na audijenciji u Papinskoj kući, a nakon čega se sastala i s državnim tajnikom Svete Stolice kardinalom Pietrom Parolinom.

Sastanak predsjednice i pape Franje trajao je pola sata, a izmjenili su i darove. Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović papi Franji je poklonila komad misnog ruha izrađenog od čipke i Korporal. Uručila mu je i knjige pape Franje koje su prevedene na hrvatski jezik.

Pročitajte i ovo Kolinda na skupu podrške - 3 subota u zagrebu Grabar Kitarović otkrila vraća li se u hrvatsku politiku: "Ne želim da ispadne da sam lagala" Papa Franjo Opsežno objašnjenje Katolički biskupi protive se blagoslovu istospolnih parova: Vatikan ih pokušao umiriti novim objašnjenjem

Najposebniji poklon papi Franji od hrvatske predsjednice zasigurno je dres hrvatske reprezentacije s brojem 9 na kojem je ispisano ime pape Franje. Broj devet inače se povezuje s najkorisnijim igračem neke momčadi.

U Hrvatsku predsjednica Grabar Kitarović donijet će poklone koje je dobila od pape Franje među kojima su medalja svetog Martina, zaštitnika siromaha i apostolska pobudnica 'Evangelii Gaudium' u kojoj papa Franjo razlaže temu naviještanja evanđelja u današnjem svijetu.

Predsjednica je pozvala papu Franju da dođe u Hrvatsku.

Nakon sastanka s papom predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sastala se i s državnim tajnikom Svete Stolice kardinalom Pietrom Parolinom.

 

 

[PAPA FRANJO] Na audijenciji kod pape Franje.

Posted by Kolinda Grabar-Kitarović on 28. svibnja 2015

 

Predsjednica će kasnije u veleposlanstvu RH pri Svetoj Stolici odlikovati kardinala Dominiquea Mambertija Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom, za osobni i višegodišnji doprinos u pristupanju Hrvatske Europskoj uniji te promicanje prijateljskih odnosa između Hrvatske i Svete Stolice. Mamberti je bivši vatikanski ministar vanjskih poslova.

Podsjećamo, Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović tijekom prvog dana posjeta Vatikanu posjetila je u Hrvatski katolički zavod Svetog Jeronima te održala predavanje na Papinskom sveučilištu Antonianum u kojemu je govorila o položaju žena u današnjem društvu i politici.

U govoru o položaju žena u današnjem društvu i politici kazala je da se žena danas mora "ponašati kao dama, izgledati kao djevojčica a raditi kao konj".

Prvi posjet predsjednice Grabar-Kitarović Vatikanu označit će nastavak dobrih odnosa između dviju zemalja, a bit će i prilika za razmjenu mišljenja o stanju u Hrvatskoj i regiji, te o međunarodnim pitanjima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene