Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Protjerani EU-ovi i UN-ovi dužnosnici napustili Afganistan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoki dužnosnici UN-a i EU-a napustili su danas Afganistan, nakon što ih je vlada u Kabulu protjerala zbog navodnih razgovora i isplaćivanja gotovine talibanima.

Izgon je uzrokovao diplomatski spor između afganistanske vlade i tih dviju organizacija koje strahuju da bi gubitak tako iskusnih djelatnika mogao omesti multimilijunske razvojne projekte.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o Srebrenici Vučić se neće lagano predati: "Ovo će otvoriti Pandorinu kutiju" Aleksandar Vučić Suzana, ne ide to tako Košmar na sjednici UN-a: Vučića ponizili, a kamere su snimile što je radila njegova savjetnica

Glasnogovornik UN-a Aleem Siddique izjavio je da je član njihova osoblja danas ujutro odletio redovnom linijom u Pakistan.

I dok UN i EU nisu službeno objavili identitet prognanih dužnosnika, u Kabulu je već "javna stvar" da se radi o Michaelu Sempleu i Mervinu Pattersonu, koji su živjeli i radili u Afganistanu više od deset godina, čak i tijekom talibanskog režima koji je svrgnut u američkoj invaziji 2001.

Semple je Britanac, a Patterson Irac.

Afganistanska vlada proglasila ih je za personae non gratae,
optužujući ih da su se prošloga tjedna sastali s talibanskim
dužnosnicima u nemirnoj provinciji Helmand, uporištu talibanskih pobunjenika i glavnim središtem za proizvodnju narkotika u Afganistanu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene