Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi nemiri u siriji

Prosvjedi protiv Asadovog režima, vojska otvara vatru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosvjedi protiv režima sirijskog predsjednika Bašara al Asada održavaju se u više sirijskih gradova, unatoč tome što ih nadgleda veliki broj vojnika, koji su otvorili vatru i ranili desetke prosvjednika, priopćio je Sirijski opservatorij za ljudska prava sa sjedištem u Velikoj Britaniji.

Proturežimski aktivisti posebice su pozvali stanovnike Damaska da dođu na prosvjede kako bi se "pobunili" protiv režima "ubojica", dan nakon dvaju napada u prijestolnici u kojima je poginulo 55 ljudi, a više od 300 je ranjeno. U tradiconalno Asadu nesklonoj četvrti Tadamon, vojska je pucala na prosvjednike i ranila petero.

"(Režim) ne oklijeva ubijati narod kako bi postigao svoj cilj... Što čekate?", objavljeno je na Facebooku. "On ne oklijeva uništavati Damask."

Vladine snage razmještene su u velikom broju u više sirijskih gradova, a posebice pokraj džamija gdje vjernici već tradicionalno svakog petka održavaju prosvjede od početka pobune u ožujku 2011.

"Prosvjedi se održavaju u više četvrti Deir Ezora i u pokrajini unatoč velikoj nazočnosti snaga sigurnosti", navodi Opservatorij, dodajući da je u Idlebu održano više prosvjeda. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UN-ovo izvješće potvrdilo U kemijskom napadu u Siriji korišten je sarin, evo kako on djeluje na ljude Slika nije dostupna S njim se slaže i Moskva Kerry zaprijetio Asadu u slučaju kršenja dogovora o razoružanju

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene