Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Epruvete i staklenke skrivale užas

MRAČNE TAJNE NACISTIČKOG LABORATORIJA

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ostatke tijela spremljene u laboratorijske epruvete i staklenke, nakon 70 godina, pronašao je istraživač Raphael Toledano koji vjeruje kako u zloglasni laboratorij skriva puno tajni.

Ostaci židovskih žrtava nacističkih plinskih komora bili su podvrgnuti eksperimentalnim istraživanjima povezanima s medicinskim ustanovama na zapadnom dijelu francuskog grada Strasbourga, javlja AP.

Pročitajte i ovo Ilustracija U Velikoj Britaniji Židovi na udaru: ''Mi smo snažni i otporni, no eksplozija mržnje protiv naše zajednice je apsolutna sramota'' Ilustracija Traži se oštra kazna U Berlinu ponovno antisemitistički incident: Student napao svog kolegu jer je pripadnik židovske zajednice

Istraživači su otkrili pisma za koja se vjeruje da su napisana za vrijeme Drugog svjetskog rata u kojima je potpisan tadašnji ravnatelj medicinskog instituta u Strasbourgu. U pismima se navode eksperimentalna istraživanja nad tijelima ubijenih Židova koja je provodio zloglasni profesor anatomije, August Hirt.

U pismu se spominju skladišta u kojima su se nalazili uzorci tijela Židova ubijenih u plinskim komorama izrađenih po posebnim propisima kako bi odgovarali Hirtovim eksperimentima.

NIKADA NIJE SPOMINJAO SVOJ HEROJSKI ČIN Spasio tisuće ljudi od sigurne smrti

Vjeruje se da pripadaju pripadnicima židovske vjeroispovijesti koji su 1943. godine odvezeni u Strasbourg koji se tada nalazio pod okupacijom nacista. Dio tijela 86 Židova pronađena su u Hirtovom laboratoriju u spremnicima s alkoholom još 1944. nakon oslobađanja Strasbourga.

Ostatke tijela spremljene u laboratorijske epruvete i staklenke, nakon 70 godina, pronašao je istraživač Raphael Toledano koji vjeruje kako u zloglasni laboratorij skriva puno tajni.

Gradonačelnik Strasbourga kazao je kako će piti poduzete sve potrebne mjere da se posmrtni ostaci tijela vrate židovskoj zajednici u Strasbourgu kako bi bila na primjeren način sahranjena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene