Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brat ponosan na ubojstva

Profesorica zatražila minutu šutnje za ubojicu: 'On je žrtva!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Profesorica iz Francuske zatražila je minutu šutnje za ubojicu Mohameda Meraha, dan nakon što ga je u obračunu ubila policija. Nazvala ga je žrtvom, a njegovu povezanost s Al Qaidom izmišljotinom medija. Suspendirana je.

Profesorica iz Rouena u Francuskoj suspendirana je jer je pozvala svoj razred na minutu šutnje za serijskog ubojicu Mohameda Meraha, prenosi The Times of India.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku'' Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea tužan kraj potrage Pronašla je lubanju nestalog dječaka Emilea, ovo je njezino jezivo svjedočanstvo

Ministar obrazovanja Luc Chatel je suspendirao profesoricu nakon što je njezin razred izvijestio da je Meraha nazvala 'žrtvom' i rekla kako je njegova povezanost s al-Qaidom izmišljena od strane medija.

Učenici su se šokirali kada je profesorica od njih zatražila odavanje poštovanja osobi koja se sama deklarirala kao  Al Qaedin član i koja je ubila sedam ljudi. Većina učenika je napustila razred, a rijetki su ostali i pokušali razumjeti to što ona govori.

Stariji brat, Abdelkader Merah dao je šokantnu izjavu policajcima: 'Jako sam ponosan na svoga brata, ne žalim za njim i odobravam ono što je učinio', prenosi The Sun.

Abdelkader je bio prisutan tijekom krađe skutera koji je u trenutku ubojstava koristio Mohamed Merah, doznaje se u subotu iz policijskih izvora, prenose agencije.

Skuter od 500 kubika tipa T-MAX marke Yamaha ukraden je 6. ožujka u regiji Toulousea, pet dana prije prvog napada. Abdelkader Merah (29) je također potvrdio da je kao i njegov brat sljedbenik salafizma, ortodoksnijeg tumačenja islama, ali da nije bio upućen da njegov brat planira ta ubojstva. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene