Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakva sramota

Procurio skandalozni tajni popis Vučićevih 14.000 internetskih ratnika: Otkriveno o kome je riječ i što rade

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić Foto: Afp
Na internetu se pojavio popis 14.310 profila vladajuće Srpske napredne stranke na društvenim mrežama Facebooku, Instagramu, Twitteru i TikToku s imenima i prezimenima ljudi koji stoje iza njih i mjesta odakle su.

Sudeći po tom spisku, čija vjerodostojnost nije potvrđena, u te aktivnosti uključeni su i zaposleni u javnom sektoru iz svih dijelova Srbije. Informacije koje su dospjele u javnost nitko od naprednjaka dosad nije potvrdio niti demantirao. 

Botovi vladajuće stranke šalju svoje poruke i komentare u kojima idealiziraju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovu politiku, a vrijeđaju i napadaju one koji tako ne misle.

Na skandaloznom popisu našla su se i konkretna imena botova, a "detektirano" je njih 3162 koji profesionalno i fakultativno, uz svoj stalni posao ili funkciju, rade za SNS. 

 

  Pročitajte i ovo Ilustracija Sigurnost u prometu Želite malo prozračiti automobil? Policija bi vam mogla napisati kaznu

Otkriveno je da je riječ o zaposlenicima u gradskim poglavarstvima, ministarstvima i drugim državnim ili lokalnim institucijama, ali i ravnateljima škola, profesorima na fakultetima i ostalima koji ovise o državnom proračunu, piše N1.

Pročitajte i ovo Ilustracija I to se događa VIDEO Avion je trebao poletjeti, a onda je pilot izišao iz kabine i obratio se putnicima: 19 njih odmah je napustilo zrakoplov

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Frane Barbarić - 1 nova akcija USKOK ušao u HEP zbog afere s plinom: Preuzeli su dokumentaciju

Mnogi se odlučuju na taj potez i čine "uslugu" Vučiću i vladajućoj stranci te dobivaju honorare kako bi lakše prebrodili inflaciju i tešku socijalnu situaciju.

Nakon što su otkriveni, neki su korisnički računi obrisani ili ugašeni. Gradovi s najviše SNS-ovih botova su Kruševac s 87 ljudi, Šabac sa 70 i Leskovac, u kojem su 63 osobe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene