Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I to se događa

VIDEO Avion je trebao poletjeti, a onda je pilot izišao iz kabine i obratio se putnicima: 19 njih odmah je napustilo zrakoplov

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Neuobičajena scena dogodila se na aerodromu Aresife na španjolskom otoku Lanzarote jer je avion kompanije easyJet, koji je trebao poletjeti za Veliku Britaniju, bio pretežak za polijetanje.

Avion je trebao poletjeti u srijedu u 21:45, ali je poletio sa španjolskog aerodroma tek oko 23:30.

Video objavljen 6. srpnja prikazuje pilota easyJeta kako moli da se 20 ljudi dobrovoljno javi kako bi napustilo avion: "Hvala što ste danas došli. Budući da vas ima puno, avion je prilično težak. Težina letjelice u kombinaciji s kratkom pistom i trenutačno nepovoljnim uvjetima znači da je avion pretežak za polijetanje. Sigurnost je naš prioritet. S trenutačnim uvjetima vjetra nema šanse da avion podignemo u zrak", rekao je pilot. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Frane Barbarić - 1 nova akcija USKOK ušao u HEP zbog afere s plinom: Preuzeli su dokumentaciju

Čuje se kako pilot nudi 500 eura svakom dobrovoljcu koji napusti zrakoplov. 

Podaci o praćenju leta s FlightRadar24 pokazali su da je let kasnio gotovo dva sata u odnosu na prvotno vrijeme polijetanja 5. srpnja te da je sletio u petak ujutro u 3 sata, piše Yahoo.

Pročitajte i ovo BBC Potrošio 35.000 funti Obrat u skandalu koji trese BBC: Javila se osoba kojoj je poznati voditelj navodno plaćao za eksplicitne fotografije

Pročitajte i ovo Ilustracija Šok na Tajlandu Njemački biznismen pronađen raskomadan u zamrzavaču: Tko je tajanstvena žena koja ga je posljednja vidjela?

Putnici su u nevjerici odmahivali glavom i mrmljali da žele odmah ići kući. Ipak, neki od njih prihvatili su ponudu. Glasnogovornik easyJeta rekao je da je 19 putnika prihvatilo kasniji let.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene