Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripreme u punom jeku

Putin će jesti iz Titovih tanjura, zabranjeno rublje na terasama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladimir Putin u Beogradu će se zadržati tek nekoliko sati za vrijeme kojih će se održati vojna parada kakva u gradu nije viđena od 1985. godine. I to nije sve.

Za dva dana u posjet Srbiji stiže ruski predsjednik Vladimir Putin kojem će ručak biti poslužen u u tanjurima koji su prije 40 godina napravljeni za Josipa Broza Tita, javlja Kurir.

Pročitajte i ovo Screenshot Velika greška Hoće li se Dankin ubojica izvući? "Bojim se da je ovime slučaj doveden u slijepu ulicu" Slika nije dostupna Putin u Srbiji VIDEO i FOTO Pogledajte kako je izgledala vojna parada u Beogradu

Ručak će trajati 40 minuta jer će se Putin u Beogradu zadržati tek nekoliko sati. Tomislav Nikolić priliku će iskoristiti da Putinu uruči poklon, ali to neće biti njegova rakija kako se nagađalo u javnosti.

Osim srpskog predsjednika, Putina će na aerodromu dočekati i premijer Aleksandar Vučić, beogradski gradonačelnik Siniša Mail i vjerojatno ministar Ivica Dačić.

Nikolić i Vučić održat će sastanke s ruskim predsjednikom, a potpisat će se ukupno sedam sporazuma.

Putin u Srbiju slijeće zrakoplovom optočenim zlatom i draguljima?!

U Srbiju je već stiglo pet ruskih MIG-ova 29 koji će biti dio vojne parade u kojoj će sudjelovati oko 4500 propadnika Ministarstva obrane i Vojske Srbije. Parada se održava u povodu 70. obljetnice oslobođenja Beograda od njemačke okupacije u kojem je sudjelovala i Crvena armija, a Blic piše kako je riječ o paradi kakva u gradu nije viđena od 1985. godine. U Beograd su stigli i ruski agenti koji će se u suradnji sa srpskim snagama pobrinuti za Putinovu sigurnost.

Ruska poruka prije dolaska Putina u Srbiju

Snajperisti na krovovima, zabranjeno rublje na terasama

On će u Srbiju sletjeti u luksuznom predsjedničkom zrakolovu 'iljušin' IL-96-300PU (M1) - PU koji je vrijedan 150 miijuna eura, a unutrašnjost mu je optočena zlatom i draguljima. Kroz zračni prostor Srbije pratiti će ga MIG-ovi srpske vojske, a dok bude ulazio nebo nad Srbijom bit će zatvoreno za promet.

Zbog Putina je pripremljen najviši stupanj sigurnosti što znači da će se na ruti kojom se bude kretao zatvarati ulice, a uklonit će se i svi automobili i zavareni šahtovi.

Snajperisti će zauzeti pozicije na krovovima zgrada, a građani koji žive na dijelu kojim će se kretati kolona neće smjeti otvarati prozore. U uputuma koje su osvanule na jednoj od zgrada koja se nalazi na ruti stoji kako prozori i terase moraju biti zatvoreni, a a rolete spuštene. Nitko ne smije biti na prozorima i terasama, na kojima ne smije biti ni rublje, javlja mondo.rs.

Proba parade održat će se u utorak u 15.30 sati, a Putinovi tjelohranitelji poručili su kako ruskog predsjednika nije lako osigurati jer je 'čovjek koji se hoće sa svima rukovati', piše Blic.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene