Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fatimu, jedno od najvećih katoličkih svetišta

Mjesto na koje dolaze milijuni iz cijelog svijeta: Sve fascinira priča o tri tajne

Svetište u Fatimi (Foto: Dnevnik.hr) - 4
Svetište u Fatimi (Foto: Dnevnik.hr) - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Svetište u Fatimi (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Svetište u Fatimi (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Svetište u Fatimi (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Svetište u Fatimi (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Svetište u Fatimi (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Svetište u Fatimi (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Svetište u Fatimi (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/4 >>
Vodimo vas u Fatimu, jedno od najvećih katoličkih svetišta na svijetu, kojeg je 2017., na stotu godišnjicu ukazanja Gospe posjetilo više od devet milijuna ljudi.

I sada svakoga dana tamo dolaze brojni vjernici, kao i ostali posjetitelji koje fascinira priča o tri fatimske tajne. Na hodočasničkoj karti svijeta, Fatima je nezaobilazno mjesto. Maria Elena iz Gvatemale ističe kako je ona istinska vjernica, a da je za nju ovo mjesto simbol vjere, nade i mira u svijetu.

Pročitajte i ovo Obljetnica Gospina ukazanja - 3 Raj na zemlji Obljetnica Gospina ukazanja u Međugorju, neki se došli posebno zahvaliti: "Ovo nam je Vatikan" Slika nije dostupna vozač izgubio kontrolu Očekuju se rezultati istrage uzroka nesreće poljskog autobusa: "Je li to umor, zdravstveni razlog, korištenje mobitela..."

Eva je dovela majku iz Njemačke koja vjeruje da joj je gospa Fatimska pomogla u životu. "Molila se i zavjetovala da će otići u Fatimu jednom u životu", rekla je Eva.

Prije 101. godinu, ovdje se prema svjedočanstvima, ukazala Majka Božja. Vidjelo ju je troje djece, Francisco Marto, Jacinta Marto i Lucia dos Santos. Za hodočasnike koji od Crkve svetog trojstva do kapelice ukazanja dolaze na koljenima uređena je posebna staza.

Ed iz Kalifornije kaže: "Ovo je nevjerojatan izraz vjere. Svi ovi ljudi koji se okupljaju zbog zajedničke ideje i zajedničkog osjećaja“.

Vidioci kažu da im je Gospa otkrila tri tajne. U prvoj je riječ o viziji pakla, druga govori o svjetskim ratovima, a treća je otkrivena tek 2000. godine i prema nekim tumačenjima govori o progonima kršćana u prošlom stoljeću.

Najvažnije mjesto u cijelom svetištu je mjesto gdje se nalazi kip gospe Fatimske. U njezinoj kruni je metak kojim je pogođen papa Ivan Pavao II. u pokušaju atentata.

Papa je bio uvjeren da mu je upravo gospa Fatimska spasila život pa je odlučio da se metak postavi u njezinu krunu. Vidioci su pokopani u Bazilici gospe Fatimske, a dvoje je proglašeno svetima.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene