Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjećanje preživjelog

Preživio rušenje WTC-a: 'Nisam mogao vjerovati da ću umrijeti!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građevinski inženjer koji je preživio rušenje WTC-a 2001.godine progovorio je o tome što mu se dogodilo toga dana, a prema njegovoj je priči snimljen i dokumentarni film.

43-godišnji Pasquale Buzzelli radi kao građevinski inženjer za Lučku upravu na Manhattanu i bio je jedan od posljednjih evakuiranih osoba sa sjevernog tornja. Tvrdi da je bio na 22. katu u trenutku kada se zgrada srušila ispod njega te da je padao sve do sedmoga kata gdje su ga spasili vatrogasci. 'Skupio sam se, prekrio lice rukama i privukao se zidu što sam više mogao kako bih se zaštitio od svega što je padalo. Rekao sam sebi 'Bože, ja ne mogu vjerovati! Ja ću umrijeti!' Odmah sam pomislio na svoju suprugu i nerođeno dijete', prisjeća se Buzzelli.

>> Novi WTC ipak neće biti najveći neboder u SAD-u?

Buzzeli je počeo padati niz stube sve do sedmoga kata, a kada se nakon tri sata osvijestio, shvatio je da je okružen hrpom metala te da mu je gležanj teško ozlijeđen. 'Bio sam totalno ukočen, ništa nisam osjećao. Otvorio sam oči i vidio plavo nebo. Doista sam mislio da sam mrtav dok nisam počeo kašljati i osjećati bolove u nozi', rekao je. Njegova je supruga Louise znala da se u tome trenutku, u cijelom tom kaosu nalazi i njezin suprug, ali nije mogla ništa učiniti. Pridodamo li tome i činjenicu da je u to vrijeme bila trudna s njihovim prvim djetetom, koje danas ima deset godina, doista joj nije bilo lako.

Nakon što su se vatrogasci Mike Lyons i Mike Morbito vratili na Ground Zero pronašli su Buzzellija koji je bio među olupinama. Kada je bio na putu do bolnice prva mu je misao bila da nazove suprugu Louise, a kada ju je nazvao, ona je počela vrištati od sreće, piše Daily Mail.

>> Nikad objavljena snimka: Eksploziv nije uzrok rušenju 'blizanaca'

Buzzelli je godinama patio, ali se, na kraju, odlučio pomiriti sa stvarima koje su mu se dogodile, a u tome mu je najviše pomogla obitelj. 'Vrijeme liječi sve rane i počnete primjećivati radost', rekao je. Prema njegovoj priči snimljen je i dokumentarni film 9/11 koji će biti prikazan sljedeći tjedan na 11. obljetnici tragedije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Lovro Gersner, hrvatski branitelj 87 žrtava Okrutna pogubljenja: "Rekli su da idemo brati grožđe. Jednog su odmah ubili i znali smo da nema od branja ništa. Postavili su nam minsko polje" Obilježena 30 godina od zatvaranja logora u Jablanici Zatočeni u muzeju Prije 30 godina zatvoren zloglasni logor za Hrvate: Zatočenih je bilo oko 900, a najmlađi je imao samo 28 dana

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene