Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pretučen čekićem

Oglasio se predsjednik Litve nakon brutalnog napada na suradnika Navaljnog: "Putinu mogu reći samo jedno - ovdje te se nitko ne boji"

Aktualno Galerija Napad na Leonida Volkova - 1 Napad na Leonida Volkova - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Napad na Leonida Volkova - 2 Napad na Leonida Volkova - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Napad na Leonida Volkova - 3 Napad na Leonida Volkova - 3 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Napad na Leonida Volkova - 4 Galerija 1/4 >>
Jedan od najbližih suradnika pokojnog ruskog disidenta Alekseja Navaljnog, Leonid Volkov, napadnut je u blizini svog doma u litavskom Vilniusu. Nepoznati napadač izudarao ga je čekićem, slomio mu ruku i nanio više udaraca po nozi.

Iz tima Navaljnog poručili su da ruske službe posljednjih godina za svoje operacije angažiraju lokalne kriminalne skupine te da je glavni cilj ovog napada bilo zastrašivanje. Da iza napada stoje ruske službe, uvjerena je i litavska država.

"Ne trebamo biti iznenađeni zbog ovog. Ali želim vrlo jasno naglasiti: vlasti će napraviti procjenu, istražiti i nadam se, pronaći krivce. Putinu mogu reći samo jedno - ovdje te se nitko ne boji", rekao je Gitanas Nauseda predsjednik Litve.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica i Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV - 1 Malenica za Dnevnik Nove TV Što misli o nezapamćenom potezu ustavnih sudaca i ima li Vlada povjerenje u europske tužitelje? "Ne vidim u čemu je problem što je Frka-Petešić pisao DORH-u"

"Zasad nisam spreman dati nikakav komentar, osim onogo što je očigledno: da je ovo bio još jedan, tipičan banditski pozdrav od Putina iz banditske škole Sankt Peterburga 90-ih", poručio je Leonid Volkov suradnik Alekseja Navaljnog.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene