Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najkomentiraniji status

PR-ica Vimea rasističkim komentarom uvrijedila Afriku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Justine Sacco je na Twitteru objavila status koji je zgrozio svjetsku javnost.

Justine Sacco, glavna komunikacijska stručnjakinja u IAC-u, kompaniji u čijem su vlasništvu Vimeo, OkCupid i brojne druge internetske uspješne tvrtke osramotila se u petak kada je na svom profilu na Twitteru ostavila skandaloznu poruku.

Pročitajte i ovo Policijsko nasilje Četvrt Lavapiés VIDEO Dvojica policajaca u Madridu pretukla dvojicu crnca: Oglasilo se ministarstvo i antirasističke skupine Zabava na Šri Lanki Dobio uvrede i prijetnje Organizirao zabavu za bijelce pa morao napustiti zemlju: "Nikada nismo podržavali i nećemo podržavati razne rasističke izjave"

Mija Martina Barbarić iz Vlade FBiH podržala Josipa Šimunića, pa dobila kaznu

'Odoh u Afriku. Nadam se da neću dobiti AIDS. Šalim se! Pa ja sam bijelkinja!', napisala je Justine i odletjela u Afriku.

Justine još nije ni sletjela u Afriku, a njezina poruka je u međuvremenu postala najkomentiraniji status na društvenim mrežama.

Poruka se po internetu raširila velikom brzinom i izazvala zgražanje. Nakon što je sletjela u Afriku vidjela je što je napravila kad je napisala tu bedastu poruku i odmah je izbrisala status, a malo kasnije i cijeli svoj profil na Twitteru.

No, bilo je kasno jer je šteta već učinjena. Poruku su prije gašenja profila prenijeli brojni mediji, a oglasili su se i njezini šefovi koji su se ispričali i najavili primjerenu kaznu za Justine.

Kada je Justine sletjela u Cape Town čak su je dočekali neki ljudi i slikali samo kako bi mogli staviti njezinu fotografiju na Twitter.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene