Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krivac fasada

Užasan požar u Valenciji odnio je najmanje 10 života: Građani se sami organiziraju, dok službe traže nestale

Aktualno Galerija Požar u Valenciji - 1 Požar u Valenciji - 1 Foto: DNEVNIK.hr Požar u Valenciji - 2 Požar u Valenciji - 2 Foto: DNEVNIK.hr Požar u Valenciji - 3 Požar u Valenciji - 3 Foto: DNEVNIK.hr Požar u Valenciji - 4 Požar u Valenciji - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Požar u Valenciji - 5 Galerija 1/5 >>
Stravičan požar u Valenciji odnio je najmanje 10, dok se traga za 14 nestalih. Uzrok požara još nije ustanovljen.

Za žrtvama stravičnog požara koji je progutao cijelu stambenu zgradu u Valenciji i dalje se traga. Poginulo je najmanje 10 osoba, a proglašena je trodnevna žalost.

Svega pola sata trebalo je da se vatra proširi cijelom zgradom od 14 katova. Više od stotinu stanova, više od 400 stanara. Mnogi su spas pronašli na svojim balkonima.

Pročitajte i ovo Dan Počasno-zaštitne bojne - 5 30. godina od ustrojavanja Jedna od najelitnijih postrojbi proslavila obljetnicu osnivanja: "Naš je moto imperativ da uvijek budemo spremni na sve"

"Strašno. Nevjerojatno. Ne mogu vjerovati", rekla je šokirana svjedokinja požara Adriana.

"Nije se oglasio nikakav alarm. Ništa, ništa", tvrdi Natalya.

Kada je vatra napokon ugašena, slijedilo je hlađenje oštećene građevine. Zbog sigurnosnih razloga, unutra se nije moglo. Eventualne žrtve tražile su se izvana, dronovima i kranovima.

Pročitajte i ovo Mihael Furjan i Marko Biočina Što očekuje od stranaka Šef HUP-a otkrio najvažniju reformu koja treba Hrvatskoj, ali i najštetniji potez Vlade: "To smatramo neustavnim"

Jutros su vatrogasci napokon ušli u zgradu. Od jutra tragaju za 14 nestalih stanara.

"Sada je prioritet, a to smo čuli i od nadležnih, potraga za žrtvama i bez sumnje pokušati jamčiti sigurnost zaposlenih u javnim službama", rekao je Pedro Sanchez, španjolski premijer.

Građani se organizirali u pomoći

Unesrećenima su među prvima u pomoć priskočili sunarodnjaci. Od sinoć prikupljaju odjeću i druge potrepštine.

"Donijela sam svega, lijekova, slatkiša za djecu. Ne mogu prestati misliti na djecu koja su sada bez doma. Nikoga ne poznajem tamo, ali srce mi se slama", izjavila je Natalia, stanovnica Barcelone.

Pročitajte i ovo Sebastian Kurz Proglašen krivim Novi problemi bivšeg austrijskog kancelara: Sebastian Kurz osuđen na osam mjeseci uvjetnog zatvora

"Mi, vozači taksija, organizirali smo se i prikupili novac te otišli u trgovinu kupiti sve što su od nas tražili. Proizvode za higijenu, donje rublje za sve", tvrdi Pilar.

Stanari susjednih zgrada šokirani su viđenim.

"Grozna tragedija, jako loše, puno nervoze, puno strepnje, brige za ljude koje smo vidjeli na balkonima. Istina je da je bilo grozno, nemam riječi", šokirana je Sara Plaza, susjeda izgorjele zgrade.

Pročitajte i ovo Ruski istražitelji protiv majke Navaljnog - 4 Poziva se na zakon Majka preminulog Navaljnog dobila ultimatum: Ruske vlasti dale joj rok od nekoliko sati da ga pokopa

Nagađa se da je za brzinu širenja vatre kriv materijal postavljen u fasadu pjenasti izolator, koji je vrlo zapaljiv i koji se upravo zbog toga posljednjih godina sve manje koristi za izolaciju objekata. Uzrok požara se istražuje.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene