Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojavili se dokumenti

POTVRĐEN ZANIMLJIV MIT O HITLERU Stihovi britanske pjesme bili su istiniti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovo otkriće je u kontradikciji s tvrdnjama da je Hitler izgubio testis u ranjavanju šrapnelom u Prvom svjetskom ratu.

Čini se kako je britanska pjesma iz perioda Drugog svjetskog rata ipak govorila istinu čitavo ovo vrijeme. Pojavili su se novi dokazi o tome da je nacistički vođa Adolf Hitler patio od poremećaja nespuštenog testisa.

Pročitajte i ovo Obilježavanje Igmanskog marša - 7 Stigle tisuće ljudi FOTO Vijorile se zastave Jugoslavije, isticale petokrake... Pogledajte kako je obilježena jedna od najznačajnijih operacija NOB-a Slika nije dostupna Povjesničari otkrili Hitlerova 'mala tajna': Imao je deformirani mikro penis i jedan testis

Otkad su tu pjesmu prvi počeli pjevati britanski vojnici na melodiju pjesme "Colonel Bogey", bjesnila je debata oko istinitosti tvrdnje u pjesmi da Hitleru nedostaje jedan vitalan dio na spolnom organu, prenosi Telegraph.

Sad njemački povjesničar tvrdi da je otkrio neosporiv dokaz o tome, u obliku zdravstvenog kartona. Godine 1923. Hitlera je pregledao zatvorski liječnik, nakon što je bio uhićen tijekom svojeg prvog i neuspjelog pokušaja dolaska na vlast u münchenskom puču u Pivskoj hali.

'Testis je vjerojatno zakržljao'

Podaci iz tog pregleda jasno pokazuju da je Hitler imao poremećaj nespuštenog testisa na desnoj strani, ističe profesor Peter Fleischmann, sa Sveučilišta Erlangen-Nuremberg.

Hitler je spomenuti indignitet prošao u zatvoru Landsberg, odnosno po dolasku u isti.

Vjerovalo se da su ti dokumenti bili izgubljeni, sve dok se odjednom nisu pojavili na jednoj javnoj aukciji. Bavarska vlada ih je odmah zapečatila, a trenutno se tek pošteno proučavaju.

U tim dokumentima dr. Josef Steiner Brin, navedeni zatvorski liječnik, napisao je da je Hitler bio zdrav i snažan, ali da je patio od kriptorhizme na desnoj strani. "Testis je vjerojatno zakržljao", rekao je profesor Fleischman.

Prijašnje zablude

Ovo otkriće je u kontradikciji s tvrdnjama da je Hitler izgubio testis u ranjavanju šrapnelom u Prvom svjetskom ratu.

S druge strane, kad su sovjeti napravili obdukciju nad Hitlerovim tijelom, zabilježili su pak da nedostaje - lijevi testis.

Pjesmu s početka priče napisao je britanski narednik F. J. Ricketts godine 1939. za potrebe propagande koja bi naštetila nacistima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene