Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ne bi mi bilo tako slomljeno srce...'

Dramatični detalji u vezi djece s potonulog trajekta...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prestrašeni dječak koji je prvi alarmirao nadležne službe o tome da južnokorejski trajekt sa stotinama putnika tone nije imao vremena nazvati roditelje, kazao je njegov otac.

Dječak je pozvao broj 911, koji ga je prvo spojio na vatrogasce, a potom na obalnu stražu. Uslijedilo je još dvadesetak poziva djece, kazao je za Reuters jedan vatrogasac.

Pročitajte i ovo Tragedija u Seulu Kaotični prizori UZNEMIRUJUĆI VIDEO Broj mrtvih popeo se na 151: Proglašena nacionalna žalost nakon horora na Noć vještica Slika nije dostupna pronašli ga mrtvog Gradonačelnik Seula ostavio oproštajno pismo i ispričao se svima, bio je pod istragom zbog seksualnog uznemiravanja

Trajekt Sewol potonuo je 16. travnja na rutinskoj plovidbi južno od luke Incheon na tradicionalne praznike na otok Jeju. Više od 300 ljudi, najvećim dijelom učenika i nastavnika iz jedne srednje škole, umrli su ili se smatraju nestalima i vjerojatno mrtvima.

Djeci je rečeno da ostanu u svojim kabinama, te da čekaju daljnje naredbe. Poslušnost su platili životima - potvrđeno je da ih je poginulo 187.

Dječak koji je prijavio nesreću pronađen je mrtav u srijedu. "Bio sam toliko ljut da je jedino što sam mogao činiti gledati u more i moliti, ali sada sam zahvalan da je pronađen i da se vratio", rekao je njegov otac za list Kukmin Ilbo.

"Samo da je barem stavio pojas za spašavanje, ne bi mi bilo tako slomljeno srce... Nije imao vremena ni pozvati mamu i tatu. Samo je prijavio na broj 911 i sada je ponovno s nama. Jako sam ponosan na njega."

FOTO Ni oni nisu mogli vjerovati kada su ugledali ovo...

Kapetan Lee Joon-seok i drugi članovi posade koji su napustili brod uhićeni su zbog nemara. Lee je optužen i da je poduzeo preveliku promjenu smjera bez usporavanja.

Istražitelji traže uhidbeni nalog za još četiri člana posade, a jedanaest ih je već uhićeno.

U subotu je izvršen pretres nekoliko mjesta, uključivo ured računovođe koji surađuje s Chonghaejin Marine Co. Ltd., tvrtkom koja je bila nadležna za Sewol. Pretres je izvršen i u stanu Yoo Byung-una, člana obitelji u čijem je vlasništvu Chonghaejin, a zaplijenjen je još jedan trajekt kompanije te je utvrđeno da čamci za spašavanje nisu funkcionirali kako treba. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene