Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bomba iz kućne izrade

Tražili marihuanu, našli oružje za masovno uništenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je istraživala teren zbog navodne sumnje da se na lokaciji uzgaja marihuana, da bi otkrili ručno izrađenu bombu i aktovku s materijalima za izradu bombe.

19-godišnji ruski student Vladislav Miftakov uhićen je u gradiću Altoona u Pennsylvaniji zbog posjedovanja oružja masovnog uništenja.

Pročitajte i ovo Pucnjava ispred škole Sve se istražuje VIDEO Policija u SAD-u ubila učenika ispred škole nakon dojave da ima pištolj Ilustracija Iza rešetaka Policija otvorila hladnjak i ugledala neočekivani prizor: "Bilo je to iznenađujuće veliko otkriće"

Policija je u njegovom stanu pronašla gotovo pola kilograma atomiziranog magnezija i isto toliko kineskog kalijeva perklorata, upakiranih s prahom kalijeva salitra. Također su pronašli upaljače i nekoliko spremnika kompresiranog zraka.

Kada ga je policija pitala što misli napraviti s pronađenim materijalom, Miftakov je odgovorio kako želi 'sve dići u zrak'. Sada je u pritvoru, a okružni mu je zatvor odredio jamčevinu od 500 tisuća dolara.

Uoči dolaska Hollandea: U centru Rima eksplodirala bomba!

Kasnije se branio dodavši da je uređaj planirao aktivirati samo u polju i da nije namjeravao postavljati eksploziv. Policiji je priznao da je već eksperimentirao s kućnom izradom bombi za svog boravka u Kaliforniji.

Poseban policijski tim uspješno je rastavio bombu, a policiji je Miftakov priznao kako je sve materijale za izradu bombe naručio preko interneta.

Policija je na mjestu pronašla i 5 stabljika marihuane te posebno svjetlo za uzgajanje biljke.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene