Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužen za organizirano ubojstvo

Obrana traži da suđenje Jociću bude što prije i javno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obrana Sretena Jocića, optužena da je organizirao ubojstvo suvlasnika tjednika 'Nacionala' Ive Pukanića, zatražila je u utorak da suđenje Jociću bude javno i što prije zakazano.

Jocićevi odvjetnici primili su optužnicu protiv njihova branjenika i neće iskoristiti pravo prigovora na optužnicu niti pravo žalbe na rješenje o produžetku pritvora, već da suđenje bude hitno zakazano, navodi se u priopćenju odvjetničkog ureda Jocićeva branitelja. Tada, dodaje se, pred sudskim vijećem i javnošću neće biti mjesta za skrivanje činjenica iza oznake službene tajne.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sutra svjedočenje krunskog svjedoka U Beogradu nastavljeno suđenje za ubojstvo Pukanića Slika nije dostupna Odvjetnik Sretena Jocića: 'Joca niti je nudio, niti mi je nuđena nagodba'

Posebno odvjetništvo u Beogradu podignulo je 26. listopada optužnicu protiv Sretena Jocića, Željka Milovanovića i Milenka Kuzmanovića zbog kaznenih djela zločinačkog udruživanja i teškog ubojstva. Njih trojica su optužena da su za novčanu nagradu, ne manju od 1,5 milijuna eura, nakon duljeg praćenja Pukanića, u listopadu 2008. pripremili eksplozivnu napravu koju su postavili na kupljeni skuter, koji je dovezen i parkiran uz Pukanićev automobil u dvorištu njegove medijske tvrtke u Zagrebu.

Oni se terete da su potom, kad je Pukanić skupa sa svojim suradnikom Nikom Franjićem prišao vozilu, aktivirali eksploziv zbog čega su Pukanić i Franjić smrtno stradali, više osoba je ozlijeđeno, a na vozilima i okolnim objektima počinjena je materijalna šteta.

Za okrivljene Jocića, Milovanovića i Kuzmanovića tada je također predloženo produljenje pritvora zbog opasnosti od bijega i posebno teških okolnosti počinjenja kaznenog djela. Sreten Jocić, poznat kao Joca Amsterdam, uhićen je potkraj travnja u Beogradu i od tada se nalazi u pritvoru koji mu je više puta produljivan. Željko Milovanović, jedan od dvojice osumnjičenika za izravno počinjenje Pukanićeva ubojstva, 31. svibnja uhićen je u Beogradu, a drugi osumnjičenik za izravno počinjenje ubojstva Bojan Gudurić u bijegu je i za njime se traga.

>> 'Joca niti je nudio, niti mi je nuđena nagodba'

Milenko Kuzmanović, također osumnjičen za umiješanost u Pukanićevo i Franjićevo ubojstvo, uhićen je u Beogradu 30. svibnja, dan prije Milovanovića, i također je u pritvoru. Skupina kojoj su pripadali Jocić, Milovanović i Kuzmanović sastojala se od ukupno osam članova od kojih je srbijansko posebno odvjetništvo optužilo njih trojicu. Protiv ostalih članova - Roberta Matanića, Luke Matanića, Amira Mafalanija, Bojana Gudurića i Slobodana Đurovića te protiv Željka Milovanovića USKOK je podignuo optužnicu pred zagrebačkim Županijskim sudom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene