Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog ubojstva Pukanića uhićenja i u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici Federalne uprave policije uhitili su jučer jednu osobu koja se dovodi u vezu s izvršenjem atentata na Ivu Pukanića i Nikolu Franjića.

Jedan 35-godišnji muškarac uhićen je na području Unsko-sanske županije u Federaciji Bosni i Hercegovini pod sumnjom da je sudjelovao u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića, objavio je danas sarajevski Dnevni avaz.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svjedočila vještakinja Beograd: Nastavljeno suđenje za Pukanićevo ubojstvo Slika nije dostupna Mesić Vs Petričić Joca Amsterdam pozvan da svjedoči protiv Mesića

Prema navodima ovog lista osumnjičeni, čiji su inicijali H. E., nastanjen je u Velikoj Kladuši, a tijekom uhićenja obavljenog jučer pretražena je i kuća u kojoj živi pri čemu je pronađen eksploziv.

Uhićeni je sinoć predan Županijskom tužiteljstvu u Bihaću, a to bi tužiteljstvo trebalo odlučiti o poduzimanju daljnjih mjera uključujući i predaju uhićenog hrvatskim vlastima.

Ravnatelj Uprave policije MUP-a Federacije BiH Zlatko Miletić potvrdio je kako federalna policija provodi istragu o atentatu na Pukanića i to u suradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH (OSA).

Također je kazao kako federalna policija svakodnevno razmjenjuje informacije sa hrvatskim MUP-om, a postignut je dogovor da samo hrvatska strana o detaljima vezanim uz ovu istragu informira javnost.

'Postojanje suradnje sa hrvatskom policijom potvrdio je i ravnatelj policije MUP-a Republike Srpske Uroš Pena koji je pojasnio kako se trenutačno obavljaju provjere nekih vozila i osoba što su u vrijeme atentata na Pukanića boravile u Hrvatskoj. Policija RS, kako je kazao Pena provjerava i neke telefonske brojeve pa će naknadno odlučiti o poduzimanju mogućih dodatnih mjera', navodi list.

Mješovite ophodnje granične policije djeluju neposredno uz državnu granicu Republike Hrvatske i BiH, a najdalje do 10 kilometara od granične crte prema unutrašnjosti državnog područja 'Dnevni avaz' također prenosi kako u BiH i sada živi otac Amira Mafalanija, jednog od osumnjičenih za sudjelovanje u ubojstvu Ive Pukanića. Riječ je o Sirijcu Majedu Mafalaniju koji već godinama radi kao liječnik u Domu zdravlja u mjestu Visoko, tridesetak kilometara sjeverno od Sarajeva. Amir Mafalani njegov je sin iz prvog braka. Majed Mafalani ponovno se oženio u Visokom gdje je radio i tijekom rata.

Zajedničke ophodnje granične policije Hrvatske i BiH

Policijska uprava vukovarsko-srijemska priopćila je jutros kako je donesen Zajednički plan o provođenju mješovitih ophodnji između PU vukovarsko-srijemske i terenskog ureda Sjevero-istok Bijeljina, u Bosni i Heregovini.

Planom je određeno da mješovite ophodnje granične policije djeluju neposredno uz državnu granicu Republike Hrvatske i BiH, a najdalje do 10 kilometara od granične crte prema unutrašnjosti državnog područja.

Zajednički plan donesen je na temelju Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara BiH o suradnji u nadzoru državne granice te potpisanim protokolom između graničnih policija Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Ministarstva sigurnosti BiH.

Prezentacija i početak rada mješovitih ophodnji granične policije Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine - odnosno policijskih službenika granične policije Policijske postaje Županja i Postaje granične jedinice Orašje - bit će u ponedjeljak, 3. studenoga, u Županji, najavila je PU vukovarsko-srijemska.

Mješovite ophodnje na području PU vukovarsko-srijemske djelovati će na rijeci Savi na način što će službenim plovilom zajednički nadzirati granicu između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Cilj provođenja zajedničkih ophodnji je nadzor državne granice, održavanje povoljnog stanja sigurnosti, spriječavanja i otkrivanje kaznenih djela i prekršaja, te razmjena informacija, iskustava i saznanja, navodi PU vukovarsko-srijemska.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene