Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Direktor Boljšoj teatra:

'Bježao sam, ali napadač me sustigao i na lice mi bacio kiselinu!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umjetnički direktor svjetski poznatog Boljšoj teatra Sergei Filin novinarima je prepričao dramatičan trenutak kada mu je nepoznati muškarac u lice bacio kiselinu. Umjetnički svjet je šokiran

Umjetnički direktor teatra Boljšoj, Sergei Filin, rekao je da mu je prilikom ulaska u zgradu, u četvrtak jedan muškarac na lice bacio kiselinu. ''Bio sam prestrašen, mislio sam da će me napadač ubiti. Brzo sam unio šifru za ogradu, ali ona se nije otvarala. Okrenuo sam se i počeo bježati. Sustigao me. Imao sam kapuljaču, ali uspio me politi po licu', rekao je 42-godišnji Filin.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem"

Ispričao je kako je još u prosincu osjećao da mu netko prijeti. Jednom je prilikom, kaže, njegov telefon bio blokiran i nije mogao komunicirati putem njega. Smatra da je to bilo upozorenje. Početkom tjedna netko mu je također izbušio gume na automobilu. Teroriziranju tu nije bio kraj. Hakeri su provalili u njegov mail i objavili pisma koja je razmjenjivao sa poslovnim suradnicima. Naposljetku su na njega bacili i kiselinu.

Ozljede su toliko velike da mu je cijelo lice u zavojima, a bilo je potrebno operirati mu i oči da ne bi ostao bez vida.

>> Direktor kazališta Boljšoj primao prijetnje pa dobio kiselinu u lice

Napad kiselinom bacio je svjetlo na okrutno natjecanje za uloge u predstavama u ovom poznatom ruskom kazalištu. Mnogi pak strahuju da je napad odmazda za njegov izbor plesača za najcjenjenije uloge. Nino Ananiashvili, njegova prijateljica i bivša plesna partnerica izrazila je šok nad napadom. 'Sada se moramo moliti i nadati', rekla je Nino.

Iako poznat po iznimnim predstavama, iza kulisa Boljšoj teatra, piše AP, vidljive su intrige i podmetanja koja su dovela do odlaska nekoliko umjetničkih direktora posljednjih godina.

Filin je već šesta osoba na toj poziciji od kad je nakon 30 godina na mjestu umjetničkog direktora ostavku 1995. godine dao Juri Grigorovič. Ovaj dugovječni direktor otišao je nakon poraza u sporu s kazališnom upravom.

Ostali umjetnički direktori nisu uspjeli prevladati otpor plesača i trenera još uvijek odanih Grigoroviču, kada su pokušali modernizirati teatar, piše agencija. Filin je prije napada bio nadomak tom postignuću.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene