Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba za vid

Direktor kazališta Boljšoj primao prijetnje pa dobio kiselinu u lice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umjetnički direktor kazališta Boljšoj, plesač Sergej Filin, primljen je u bolnicu s teškim opeklinama na licu i očima pošto je nepoznati napadač u četvrtak navečer u Moskvi bacio na njega kiselinu, izvijestili su u petak kazališna kuća i policija.

Koreografa je kasno navečer napao neznanac koji mu je u oči bacio "vjerojatno kiselinu", u njegovoj zgradi u središtu Moskve, rekao je glasnogovornik policije a prenio je Interfax.

Pročitajte i ovo Ilustracija hutisti ne posustaju Militanti pogodili dva broda i dva američka razarača! Napad na Odesu Brojne štete VIDEO Raketni napad na Odesu: Četiri osobe su poginule, puno je ozlijeđenih, gori dvorac Harryja Pottera

Hospitaliziran je s opeklinama trećeg stupnja po licu i očima, rekla je glasnogovornica Boljšoja Katerina Novikova, a prenio je Itar-Tass.

Kako je izvijestila ruska televizija, liječnici se boje da bi mogao izgubiti vid, ali će više moći reći za dva tjedna. Ocjenjuju da će mu za potpun oporavak trebati najmanje šest mjeseci.

>> Roditelji ubili kćer zalivši je kiselinom jer je pričala s mladićem

Glasnogovornica Boljšoja, Filinova bliska prijateljica, istaknula je da je potonji, koji je u ožujku 2011. imenovan za umjetničkog direktora, primio prijetnje. Rekla je također da je napad vjerojatno povezan s profesionalnim suparništvom.

Filin (42) je od 1988. baletni plesač u Boljšoju, a 2008. je imenovan za umjetničkog direktora glazbenog teatra Stanislavski i Nemirovič-Dančenko u Moskvi, koji je pretvorio u jednu od najuglednijih kulturnih ustanova u Rusiji.

U ožujku 2011. je u Boljšoju zamijenio Jurija Burlaku.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene