Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dosta im je opresije

Pojavili se novi borci protiv Islamske države: Tragaju za džihadistima i likvidiraju ih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim zračnih napada koalicijskih snaga još će netko pokušati stati na kraj militantima Islamske države.

Čini se kako su borci Islamske države sve češće pod napadima raznih gerilskih skupina. Manje skupine Sirijaca love džihadiste u njihovim uporištima na sjeveru zemlje ne bi li stali na kraj sve većoj brutalnosti ove islamističke skupine.

Pročitajte i ovo Bitka za Bahmut Bitka za Bahmut Bijeli anđeli pretražuju smrtonosne četvrti: Spašavanje preostale djece iz grada koji postaje pakao na zemlji Oživljavanje djevojčice - 2 strahote rata UZNEMIRUJUĆA SNIMKA Liječnici su učinili sve da spase šestogodišnju djevojčicu, ali uzalud: "Pokažite ovo gadu Putinu!"

Glavni cilj gerilaca jest uzdrmati vodstvo IS-a, kaže vođa 'Bijelog platna', skupine koja tvrdi kako je do sad ubila više od stotinu militanata u provinciji Deir al-Zor.

Dok se nastavljaju zračni napadi zapadnih saveznika, ove gerilske skupine pokazale su se kao novi protivnici Islamske države na tlu.

Riječ 'platno' u nazivu ove skupine aludira na platno kojim će biti omotana tijela IS-ovih boraca odgovornih za zločine nad sirijskim narodom.

Ona je njihova noćna mora: Islamisti bježe od žena jer ako ih one ubiju u raju će im biti uskraćene djevice

Gerilci su svjesni kako nisu ni u kakvoj poziciji da unište IS, ali vjeruju da im itekako mogu zadati probleme. Ne pokazuju milost prema islamistima. Ako su ih uhvatili sasvim sigurno će ih i likvidirati.

'80 posto pripadnika Bijelog platna nije se borilo prije dolaska ISIS-a. No pridružili su se zbog velike opresije koju su i samo osjetili. Mi smo ih samo obučili', kaže zapovjednik ove gerilske skupine.

Sirijski opservatorij za ljudska prava potvrdio je pojavu gerilskih skupina. Uz 'Bijelo platno' tu su, među ostalima, i 'Fantomska brigada' te 'Brigada anđela smrti', piše Daily Mail.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene