Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postizborna kriza

Počela privođenja i uhićenja oporbenjaka u Srbiji: "Ovo je politički progon!"

Policija razbija prosvjed
Policija razbija prosvjed Foto: A.H./ATAImages/Pixsell
Počela su privođenja predstavnika oporbe koji su sudjelovali u prosvjedima ispred Republičke izborne komisije (RIK) u Beogradu, kazao je predsjednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić.

Osmi u nizu postizbornih prosvjeda koalicije "Srbija protiv nasilja" kojim se, zbog izbornih neregularnosti, traži poništavanje izbora održanih 17 prosinca, završen je u ponedjeljak bez većih incidenata ako se izuzme napad na reportera N1 Mladena Savatovića kojeg je jedan muškarac verbalno i fizički ometao dok se izravno uključivao u program.

Prosvjedu se prethodile blokade prometnica u Beogradu koje su organizirali studentski aktivisti i aktivistkinje.

Pročitajte i ovo Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu bit će im lakše Velika promjena za studente na Pravnom fakultetu

No, dan kasnije stižu vijesti o privođenjima. Vijećnik u Skupštini Beograda Saša Damnjanović i povjerenik NPS-a u Kruševcu Predrag Petronijević su privedeni, kazao je predsjednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić i upozorio da je riječ o klasičnom primjeru političkog progona neistomišljenika.

"Damnjanović je bio na ulazu u zgradu Skupštine u društvu kandidata za gradonačelnika "Srbija protiv nasilja" Vladimira Obradovića. Nikakvog nasilja tu nije bilo. Ipak, jutros je priveden i trebao bi biti saslušan u 12 sati u Palači pravde u Beogradu'', kazao je Aleksić za Novu.rs.

Pročitajte i ovo Ilustracija Recept za uništenje Lukašenko potvrdio informaciju od koje strahuju Europa i svijet: Dođe li do radikalizacije, ništa više neće biti isto

Osim Damnjanovića, priveden je i Predrag Petronijević, povjerenik Narodnog pokreta Srbije (NPS) u Kruševcu.

"Ima najava da će biti novih uhićenja političara iz stranaka s liste "Srbija protiv nasilja", a to je ništa drugo nego politički progon neistomišljenika. Jer, ne uhićuju policajce i navijače koji su razbijali i radili štetu, već ljude koji nisu imali nikakve veze s tim", upozorio je Aleksić.





 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene