Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Počela akcija oslobađanja korejskih taoca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojna operacija oslobađanja 21 južnokorejskog taoca, koje drže zatočenima talibani u Afganistanu, započela je u srijedu, nekoliko sati nakon isteka roka koji su postavili talibani afganistanskoj vladi, rekao je jedan lokalni dužnosnik.

- Operacija je počela, rekao je lokalni čelnik Khowja Seddiqi iz Qarabagha, u provinciji Ghazni gdje su talibani prije skoro dva tjedna oteli 23 kršćanska humanitarca.

Pročitajte i ovo Prosvjed Izraelaca Traže prijevremene izbore Tisuće Izraelaca na ulicama prosvjeduju: "Vlada žrtvuje taoce i jača Hamas" Talačka kriza u Nizozemskoj Talačka kriza u Nizozemskoj Završila je talačka kriza u Nizozemskoj, maskirani muškarac uhićen

Glasnogovornik talibana u nekoliko je navrata izjavio da će bilo kakva primjena sile ugroziti život talaca.

Ranije je vojska iz helikoptera bacala letke kako bi ljude u nekoliko okruga upozorila da se evakuiraju jer bi mogla početi akcija za oslobađanje talaca.

Mladi Južnokorejci, uglavnom između 20 i 35 godina, oteti su 19. srpnja dok se se kretali privatnim autobusom jednom od najopasnijih prometnica u zemlji, Kabul-Kandahar, tijekom humanitarne misije.

Inače, nakon što je istekao još jedan rok talibana, preostali južnokorejski taoci, njih 21, u srijedu su još živi, priopćio je afganistanski dužnosnik i dodao da je vojska putem letaka uputila stanovnicima upozorenje na mogući napad u cilju oslobađanja talaca.

"Taoci su živi", kazao je Khowja Seddiqi iz Qarabagha, u provinciji Ghazni gdje su talibani prije skoro dva tjeda oteli 23 kršćanskih humanitaraca.

"Vojska je helikopterima raspačavala letke kako bi ljude u nekoliko okruga upozorila da se evakuiraju jer bi mogla početi akcija za oslobađanje talaca", dodao je.

Ministarstvo obrane nije komentiralo tu izjavu ali je ranije objavilo
da je u Ghazni započeta "rutinska" vojna operacija koja nije povezana s otmicom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene